USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обрали голову Антикорупційного суду в Україні

7 Травня 2019 16:08
У Києві 7 травня відбулися збори суддів Вищого антикорупційного суду, на яких 38 суддів обрали головою органу Олену Танасевич.

У зборах взяли участь 38 суддів Антикорупційного суду. На порядку денному вони обрали голову і заступника голови Вищого антикорупційного суду, а також визначили персональний і кількісний склад слідчих суддів та їх професійну спеціалізацію, пише канал24.

На посаду голови Вищого антикорупційного суду на зборах висунули трьох кандидатів: Олега Павлишина, Олену Танасевич і Маркіяна Галабалу.

Зауважимо, судді не змогли обрати голову суду з першого разу. Після підрахунку результатів першого таємного голосування виявилося, що ніхто з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. За Олену Танасевич віддали голоси 15 суддів, за Олега Павлишина – 14, за Маркіяна Галабалу – 9.

Проте, кандидат повинен був набрати не менше 20 голосів суддів із 38-ми. Тому, на повторне голосування поставили кандидатури суддів, що набрали найбільше голосів, – Танасевич і Павлишина.

Під час другого голосування знову жоден з претендентів не набрав потрібну кількість голосів. Після цього, головуючий на зборах суддів Віктор Маслов оголосив годинну перерву – до 15:00.

За останніми підсумками голосування, очільницею суду стала Олена Танасевич. Її підтримали 23 суддів Вищого антикорупційного суду із 38-ми.

На посаду заступника голови суду також є претенденти – Віктор Маслов та Євген Крук.

Наразі судді ще визначаються з датою початку роботи Вищого антикорупційного суду. Проте, за словами Олега Павлишина, вищий антикорупційний суд може запрацювати лише у серпні-вересні 2019 року.

Олена Танасевич раніше працювала суддею Печенізького районного суду Харківської області. Танасевич показала найкращі бали на відборі до Антикорупційного суду. Вона закінчила харківську Юридичну академію, а присягу судді склала у 2012 році. Її чоловік Михайло Танасевич займається бізнесом у Харкові. Родина має у місті квартиру та сім земельних ділянок. За 2018 рік суддя заробила 220 тисяч гривень, а її чоловік - 1 мільйон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus