USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Обстежили 20% будинків: в Луцьку перевіряють пожежну безпеку

1 Грудня 2023 10:12
У Луцьку оглядають багатоквартирні будинки на дотримання вимог пожежної безпеки. Станом на 30 листопада, обстежили 20% від загальної кількості.

Як розповів Суспільному головний фахівець сектору цивільного захисту обласного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Роман Андрійєвський, всього в Луцьку – 1 200 багатоквартирних будинків, обстежили – 200.

Провідний спеціаліст ГУ ДСНС Волині Антон Луцюк каже, що перевіряють під’їзди, підвали та виходи на горище. З його слів, найчастіше фіксують такі порушення, як незадовільний стан зовнішніх електромереж та захаращені сміттям проходи.
Також інспектори оглядали підвали будинків, адже ліквідовувати пожежу в них найважче, каже Антон Луцюк.

Лучанка Наталія Фролова показує підвал, який використовують як укриття. В ньому стоять дерев’яні меблі.

«Для пожежної безпеки їх було б варт прибрати, але оскільки приміщення використовується, як укриття, то забирати їх непотрібно», – каже інспектор Антон Луцюк.
Виявлені недоліки інспектор записує, готує лист в ЖКГ і зобов’язує виправити вказані недоліки.

Директор житлово-комунального підприємства № 3, яке обслуговує обстежені будинки, Олександр Мартинюк говорить, що ліквідація недоліків передбачає поточні та капітальні ремонти, а це все потребує фінансування.
З його слів, ремонтні роботи будуть виконані в будинках, в яких є накопичення достатньо коштів силами й матеріалами управителя. А там, де грошей немає, є такі будинки, які боргують, каже керівник ЖКП № 3, то виключно на умовах співфінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луча Показати IP 2 Грудня 2023 14:29
Доволi кумедна статья. Йдете будь якою вулицею м.Луцька- складаете адмiн протокол на чинуш ЛМР та мунiципалiв за "кабеля в гiлках дерев та iгнорування Чинушами данного Порушення"- пожежноi безпеки. Але ж "це своi"))).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus