USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Обстежитись в обласній лікарні втричі дорожче, ніж у Луцькій міській

16 Квітня 2014 17:10
Вартість обстеження на магнітно-резонансному томографі у Волинській обласній лікарні більша у два рази, ніж вартість аналогічної послуги в Луцькій міській лікарні.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 16 квітня.

Член міськвиконкому Юлія Сабатюк, зауважила, що днями в Луцьку відбувався з’їзд професорів медицини, і вони дуже дивувалися, чому обстеження МРТ на Волині – одне з найдорожчих в Україні.

У відповідь головний лікар Луцької міської лікарні Лариса Духневич повідомила, що в Луцьку обстеження МРТ (магнітно-резонансна томографія) можна зробити за 300 гривень, тоді як в обласній лікарні це обстеження коштує 800 гривень.

Крім того, вона повідомила, що ціна, яку пропонують в міській лікарні – нижча, ніж у сусідніх областях.

«До нас приїжджають зі Львова та Рівного. Люди кажуть, що вигідніше приїхати до Луцька на таксі і зробити обстеження у нас, аніж в іншому обласному центрі», - повідомила головний лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 46
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 17:15
вже пора припинити це здирництво в обласній лікарні!!!вже надоіли скільки можна де влада чому не реагують
... до Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 17:24
А там ВСЕ куплено. Сидор написав заяву правому сектору і що...
Гость Показати IP 16 Квітня 2014 17:42
О Господи, а де взяти такій гроші людину в якої 900 грн пенсія.Одержали безоплатно, а деруть останні соки з людей.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 19:28
всі лікарі беруть взятки за лікування і всі знають і мовчать. хай беруть але тільки з багатих а не з всіх підряд
Не лінивий до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 10:53
Чого я працюю і з мене брати, а ти не хочеш, і тобі лікування за чиї кошти - за мої???
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 19:53
Уточняю обстеження по запису на мрт коштує 450 грн, а для пацієнтів лікарні 300 грн - це за одну частину, якщо треба обстежити більшу кількість частин то множимо на те число. Як розумієте - хворіти дороге задоволення. Розумію , що є накладні витрати по обслуговуванню цього дорогого обладання, але потрапляти в будь- яку лікарню це дуже дорого. В нас є класні високопрофесійні лікарі, але лікування хворого насамперед залежить від товщини гаманця родини. А як поясните що на УЗІ навіть не роблять вигляду , за що платить обстежуваний- просто перед тіточкою в білому халаті лежить коробка , куди вона складає гроші .Це по коридору по праву руку від приймального відділення. Чи то так розслабились , чи то має називатися по- іншому.? Враження таке що. в стінах державноі установи частина працівників, просто мають бізнес, не платячи жодноі копійки із дуже серйозних доходів. Та і у Вас, є власні палати загального доступу,за які беруться гроші , в даний час суму не знаю, а раніше за місце в палаті на 6 чоловік платня складала за добу 30 грн. Це лише маленька частина інформаціі, яку можна отримати самотужки пройшовши курс лікування в другій міській лікарні.
він до Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 20:28
з власного досвіду все підтверджую
Незгідна до він Показати IP 17 Квітня 2014 12:29
А я не підтверджую
Лучанин до Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 22:34
А тепер, будь ласка, те саме про обласну клінічну лікарню! Те що МРТ коштує 800 за одну частину ми вже прочитали, а інше? Наприклад, мої дуже хороші знайомі, не одні, які лікувалися в обласній лікарні, заплатили кучу бабла за лікування, лікарю, медсестрі, санітарці та ще й один взагалі інвалідом вийшов через провину лікаря (а хр*н докажеш). В міській лікарні (другої взагалі в Луцьку не існує, дуже сумніваюся що ви з Луцька) теж буває що не дуже добре лікарі відносяться до пацієнтів, навіть за гроші, проте платити треба набагато менше і тільки лікарю (інший персонал там видно за людей не вважають). Але в загальному, як не крути, але наша міська лікарня є поки що найкращою в Україні серед тих з якими приходилося зтикатися. І заслуга, мабуть, в цьому, в першу чергу, саме головного лікаря. Так що не на тих наїжджаєте. А тепер все-таки про обласну, будь ласка!
дійсно лучанин до Лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 22:46
ти засланий козачок. Конкуренція між двома найбільшими лікарнями області була і буде. Купа недоліків та успіхів що там, що там; Лікарі та медсестри є погані та класні водній та іншій. А головні лікарі ОДНАКОВІ- пенсіонери та нелюстровані старі гвардійці. Гнила система безкоштовної медицини дорого обходиться лікарям та пацієнтам. Треба боротись за доступне обслуговування для пацієнтів
Лучанин до дійсно лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 23:00
Якби ви уважно читали, то зрозуміли б що я лише за те щоб писали і про одних і про інших, якщо іде порівняння. А написав в свому коменті я і про одних і про інших, але заслужено, бо насправді що там, що там, для звичайних людей допомогу знайти важко, але в обласній це набагато важче, бо там з себе взагалі пупів землі строють, а вилікувати навіть за гроші не можуть. Це з свого досвіду, як пацієнта, та розповідей кумів, друзів та знайомих, яким, нажаль, довелося стикнутися і з однією і з іншою лікарнею. Правда, вона нікому не подобається!
Ок до Лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 22:51
У Львові кажуть: хочете лікуватись безкоштовно, їдьте до Луцька. Так що все відносно. Зробили з лікарів якихось нелюдів і вурдалаків. Бідний лікар - приниження для держави і трагедія для народу.
Лучанин до Ок Показати IP 16 Квітня 2014 23:09
Звичайно все відносно, але в темі треба показувати правдиво і одну і другу сторону. А серед лікарів, дійсно, як і серед інших людей, є хороші і порядні люди, просто дуже рідко, нажаль, трапляються. А як назвати лікаря, якого хворі попросили прийти, бо їм пагано, сестричка йде кликати, а з ординаторської чути "та пошли ти їх на ***"? А є і такі, які навіть в вихідні дні по пару раз заглянуть в палату і спитають як справи і поговорять - тільки від цього легше стає без медикаментів. Так, бідний лікар це дійсно приниження, але лікар який дере останні гроші собі в кишеню з бідного пацієнта - це дійсно нелюд і вурдалаг!
Петро до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 10:26
Лежав в пульмонології, нікому за палату не платив. І в палаті ніхто з наших не платив. А за що? Лікар одними вухами однаково всіх слухала. А от на лікі багато пішло.
Я до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 10:51
Тепер обстеження коштує 300гривень(обстежувалась минулого тижня)сказали що ціни змінились
Вимагаємо змін Показати IP 16 Квітня 2014 20:06
Може досить ділитися з "вищим керівництвом" і збагачуватись на бідах людей? Невже нема чесних молодих керівників в медицині???
Наміняли до Вимагаємо змін Показати IP 17 Квітня 2014 10:21
А шо молоді будуть на інтузіазмі словом лікувати? Вже покращення від тих змін зусюди пре.
на жаль Показати IP 16 Квітня 2014 21:02
на жаль уже нема..і це факт. треба нових виховувати
невеселий лікар до на жаль Показати IP 16 Квітня 2014 22:56
а ти хто такий ,що знаєш,що є ,а чого нема. Керувати - це не лікувати-будь хто може. А правильно керувати може тільки той , хто відповідає перед громадою і буде звільнений відразу, а не вросте корінням на багато років, купить собі начальство чи лобістів у місцевій та верховній раді, залякає підлеглих. Систему треба люструвати.
Лучанин до невеселий лікар Показати IP 16 Квітня 2014 23:14
Треба, ой як треба, але з розумом і лише разом з гарантією що принаймні не буде гірше. Поки що в цьому році все лише нищиться, а на будівництво, як виявляється, немає фінансів, можливостей та бажання.
111 до невеселий лікар Показати IP 17 Квітня 2014 10:48
Чого кожний судить те, чим ніколи не займався. Що то за коммуністичний маразм - керувати будь хто може. Від керівника напряму залежить чи буде в тій лікарні пацієнту надана допомога, чи буде пацієнту комфортно в палаті, чи буде йому безпечно, чи не набереться він щє більше болячок. Мало отримати в лікарню обладнання, треба ще його правильно встановити і налагодити, щоб результати тих обстежень і аналізів були достовірні. треба зробити умови, щоб те обладнання не школдило оточуючим. Треба щоб була забезпечена стерильність та дезинфекція там, де це потрібно. Треба мати всі сертифікати відповідності, а сертифікація теж не безкоштовна. Та і, банально, що всі вже забули, як в лікарню йшли і несли постіль, як з судочками родичі бігали. А люди, які зараз в міську лікарню приїзжають з районів (тай з інших) областей цьому всьому дивуються - бо в них в лікарнях триразового харчування нема. Лучани, цінуйте що маєтє. Зміна досвідченого керівника на непрофесійного громадського активіста користі не принесе.
777 до 111 Показати IP 17 Квітня 2014 10:51
А в мене дід сам в квартирі живе і на Новий Рік старається в міську лягти - каже людей небагато, дають святкову вечерю і з такими ж дідами можна святкувати, бо ж ми до нього в гості все одно не приходимо )))
невеселий лікар до 111 Показати IP 17 Квітня 2014 22:55
111 читай уважно "Керувати - це не лікувати-будь хто може. А правильно керувати може тільки той , хто відповідає перед громадою і буде звільнений відразу, а не вросте корінням на багато років, купить собі начальство чи лобістів у місцевій та верховній раді, залякає підлеглих ". Хвалити міську лікарню мені не треба, багатьох лікарів знаю особисто, а керівництво вміє гарно запудрити мізки зовнішніми ремонтами та рекламою апаратури. Зарплати в міській лікарні не думаю , високі, ставки та навантаження на медиків -критичні. 111, чи може хоч ,якось вплинути колектив лікарні на зміну головного лікаря (Духневич без бою не здасться і критики не потерпить),Чи був звіт справжній перед громадою - скільки грошей і на що, а найголовніше ПО ЯКИМ ЦІНАМ ВСЕ КУПУЄТЬСЯ, В КОГО І ЧОМУ САМЕ ТАМ.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 21:25
Молоді лікарі є. Але як ім створити сім'ю , як продовжити навчання, бо лікар постійно має навчатись, за що врешті решт жити? Зарплата мізерна- брати плату з хворого, щоб потім звинуватили за хабарництво- бо не кожен готовий до цього, треба переступити через себе, а не кожен це може. От і шукають щастя в чужих краях, вчать мову, отримують право на роботу, і ідуть звідси. Це про тих думаючих молодих людей, де держава нічого не зробила для них: освіту оплачували батьки, проживання батьки, інтернатуру батьки, утримання батьки і це для того щоб молодий лікар отримав правдами - неправдами 0,5 ставки у поліклініці і це думаючий хірург... Уявляєте , що було б з його. кваліфікацією через невеликий період часу . А в одній з краін Європи- чітко працюють агенства з підбору - і от через невеликий відрізок часу, вивчивши з нуля мову , здавши всі необхідні ііспити молодий лікар працює з гідним рівнем життя без боязні не вгодити головному лікарю, без дурних амбіцій. Ви ж зрозумійте кожен молодий думаючий лікар буде завжди на задворках, бо він потенційний конкурент своім старшим колегам.
Правда до Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 21:40
Відправте частину пенсіонерів на пенсію, частину залиште як консультантів, дайте молодому лікарю що втрачати і тоді вимагайте. Звідки та розумна дитина буде оперувати коли до операційноюйого не пускають на гарматний постріл.
Мельник Показати IP 16 Квітня 2014 21:33
Порахуйте вартість 8 років навчання і може щось зрозумієте + "супер" зарплата і до того повна відсутність контролю над вимаганням грошей з хворого. Ну як не брати молодому коли кругом старші беруть. Думаю якщо не зупинимо, будуть дерти останню копійку. В обласній коли не має грошей, то навіть ніхто не підійде, а різного непотрібу назначать на захмарні ціни. Торік КРУ порушень не виявило. Коли декілька "колядників" у білих халатах посадять, от тоді і буде деякий ефект. Зрештою ми самі і винні, що не боремося з цим. От вам і "нових виховувати".
Анонім до Мельник Показати IP 17 Вересня 2015 10:55
як ви вже достали своїм ниттям. А Ви мою зарлату занєте?! Думаєте я чи інші можимо платити в лікарнях ? А якщо так погано бути лікарем то не йдіть туди вчитись і працювати,
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 21:51
А порахуйте іх доходи і витрати : мається на увазі головних лікарів - до легальних доходів ой як далеко . Витрати лікарні всі обставлені папірцями , а хто рахував суми які пливуть від хворих. А хамство лікаря, коли цілий тиждень його ловиш: прийдіть взавтра іця пісня триває тиждень- мова про завідуючого відділенням челюстноі хірургіі, а до іншого лікаря не дай боже піти, бо вних з колегою конфлікт, і це позначиться на тобі ж . Тиждень : день у день, терпіння вистачило. Десятому закажеш іти до цього лікаря напряму, ти для нього ніхто. Це про той випадок коли йшли до дохтура без втручання головного лікаря.
ася Показати IP 16 Квітня 2014 22:35
Так їздити і обслуговувути мерседес дорожче ніж славуту. Член виконкому перед тим як задати розумне "проффессорьське питання" могла б і розуміти що апарати бувають різні
Kexfyrf до ася Показати IP 22 Квітня 2014 13:34
Перетворили лікарні в приватні лавочки ,де за державне все беруть гроші , а старих головних лікарів, та й нових - неможливо зх місця спихнути , хай би що вони не творили!
? Показати IP 16 Квітня 2014 22:47
От цікаво зараз в Україні жити якщо мозок ще на місці. Стаття про те що в обласній лікарні деруть більше ніж в міській. Ніби всі повинні зараз на обласну почати гнати, аж ні, погнали на міську, мабуть треба і там обстеження до 800 збільшити, тоді буде все добре. Це так само як в житті країни з юлькиним газом та політиці. Газ за 250 це набагато гірше ніж за 480. Уряд народ гробить, а винуватий Путін. І таке можна до нескінченності продовжувати. Люди, ми проголосували щоб змінити соціалістично-комуністичну систему, де все безкоштовно на капіталістичну, де за все треба платити. Чого ж ви зараз репетуєте? Чи ми вже дійсно не здатні чорне від білого відрізнити?
лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 22:54
Я за чесних медик!в. Нехай допоможе Люстрац!я.
Ок до лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 23:11
Що значить чесний? ЛМКЛ це комунальне підприємство по наданню послуг. Ціни на послуги економічно обгрунтовуються і затвержуються як треба. А роботу головного лікаря оцінюють по спектру і якості послуг. Я не є прихильник Духневич, але здається, що свою історичну місію для ЛМКЛ вона виконала непогано. Обласна лікарня трошки інша структура.
*** до лучанин Показати IP 17 Квітня 2014 02:10
Ой, та не виросли ще вони - медики ті чесні. Вступають у інститути за великі гроші (і лише ті, хто їх має) , а після цього стараються відбити ці гроші з пацієнтів. І ще, звісно, за працевлаштування платять. А проте, вступаючи, прекрасно ж знають, яка офіційна зарплата у медика
Вероніка Показати IP 16 Квітня 2014 23:42
Я робила вже декілька разів МРТ в міській лікарні. Вартість 450 грн. І про які 300 грн.
)))))))) до Вероніка Показати IP 17 Квітня 2014 09:11
Прям читаю і сміюсь!! реально 800 грн всіх влаштовують в обласній, тільки 300 (чи 450 грн- та яка різниця!!!!!!!!!!!!) в міській як виявляється нікого не влаштовують....народ, те що обласна бере в ДВА рази більше я дивлюсь нікого не смущає???????
Пацієнт до Вероніка Показати IP 17 Квітня 2014 10:18
Обстежувався на минулому тижні в ЛМКЛ: УЗІ органів черевної порожнини 50 грн., МРТ 300 грн. Дали відривні квитанції. На УЗІ трохи черга, а так все пристойно: люди чемні. Я готовий працювати і платити, як треба. Не вірю я в шось безплатне, крім сиру в мишоловці.
*** Показати IP 17 Квітня 2014 02:07
Ой, усі вони хороші... У мене після обстеження у лікарнях нервовий тік починається. Зараз стараюсь лікуватися інтернетом, що й вам рекомендую :))))
Олександр до *** Показати IP 18 Квітня 2014 10:54
Сир для миші виходить дуже дорогим, а що до оплати послуг будь-де, чи міській, чи обласній, ми взагалі не про те говорим, держава до пацієнта і до лікарів повернулясь дупою. Гроші в лікарні звідкля візьмуться, якщо державва не дає? І добре, що є такі головні лікарі які викручуються в цій ситуації. Найти та залучити кошти в даний час коли всі на голках, зневірені, обурені дуже важко. Якщо хтось думає що ці 50 чи 300 чи 800грн йдуть комусь в кишеню це бредятина.
Анонім до *** Показати IP 17 Вересня 2015 10:56
Я за !!
Люди Показати IP 17 Квітня 2014 07:46
В обласній більше хамства і наглості і автопарк лікарський під стінами лікарні шикарніший.А навчили їх цьому товсті гаманці,які не хотіли і не хочуть стоояти в чергах.Вони хочуть комфорту!Лікарня не формально давно переросла із комунальної в приватну і ніхто з чиновників нічого робити не буде,великі гроші на кону!!!
ваня Показати IP 17 Квітня 2014 08:55
Одні людські біди. І на що нова влада дивиться
)))))))) до ваня Показати IP 17 Квітня 2014 09:13
Про які людські біди ви шановний говорите??
Глобаліст Показати IP 17 Квітня 2014 09:00
Чого всі дивляться так локально - міська лікарня, обласна лікарня ? Чого ніхто не думає про те, що з наших податків харчується неймовірна прорва пільговиків (переважно липових), армія міліції, силовиків, чиновників. В країні бардак, ніхто нічого не робить для того щоб працююча людина почувала себе гідно. Податки підвищуються, комуналка підвищується. А нас дразнять медициною, яка чогось має бути безкоштовною. В усьому світі медицина дуже дорога. В Україні використовуються тіж самі розхідні матеріали, що і в Европі. В тому ж самому ЄС медичне страхування забирає велику кількість доходів громадян. А у нас? Хто і коли виділяв кошти на медицину в достатній кількості? Забезпечили медиків зарплатою - щоб на хліб хватало, дали на комунальні - щоб світло в лікарні не відключили. І все - заробляйте медики до хліба, купляйте хворі таблеткі за свої. І кожен день в усіх змі для власного спокою треба повторювати "медицина безкоштовна". Піди на базар і скажи що згідгно 48 статті контитуції ти маєш право на гідний рівень життя і вимагай собі джинси безкоштовно або за ті гроші, які ти можеш заплатити, а не за ті які підприємець хоче отримати. Люди, невже, проблема локально у медичних закладах, чи головний лікар вирішує скільки лікарні виділяють коштів на лікарню? Рішати треба глобально проблему "переведення стрелок" для відволікання громадськості від того, куди витрачаються кошти з людських податків. Хай пропишуть, скільки конкретно з доходів бюджету виділяється на медичне забезпечення, на які саме медичні послуги цього хватить і хто заплатить за все їнше (варіантів небагато - сам пацієнт, але офіційно). Прописати механізми цих платних послуг і забезпечити контроль виконання. А так получається - медицина у нас безкоштовна і нас ціни на медичне обладнання, його обслуговування і розхідні метеріали не турбують. А також нас не турбує кваліфікація лікарів, які нас лікують. Хай працюють за зарплату меншу ніж у прибиральниці на приватній фірмі, нам не цікаво яка їхня кваліфікація. А як не влаштовує така зарплата - хай їдуть десь, а ми до бабки підемо і їй заплатим - бо вона не лікар....
працівник Показати IP 17 Квітня 2014 22:14
в обласній лікарні треба пролюструвати в першу чергу головного бухгалтера а то вона вже зажерлася веде себе як примєр
Сергій Показати IP 26 Грудня 2017 17:41
А мені сподобалось! Шикарний вестибюль! Вхід у кабінети зроблений дуже гарно! Поставили шкіряний діванчик для очікування! Тільки відношення до людей жахливе! Мене хватило на 50хв! Я очікував на прийом на томограф! Здається медсестра яка там працює непогано себе почуває! при мені по 100гр взяла з 4 чоловік! І рахуйте томограф мін 800 красапеті 100! Цілком пристойна сума за 15хв! І перше що виникло рознести к йебеням цей кабінет! На державному обладнанню почувають себе не погано!!! Я вже не кажу як відносились до людей яких привозили на візочках!!! те що я бачив мене дуже вразило! Все що я міг зробити це забратися і піти геть! Не залишивши гроші які я тримав на обсеження!!! Немає ні офіційної каси ні журналу запису людей! Одні гарні двері і шкіряний діванчик! І

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus