USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Очевидці плутаються в свідченнях: у Луцьку триває суд над колишнім військовим, який кинув гранату біля магазину

15 Січня 2024 20:01
Волинянин після сварки з двома односельчанами кинув гранату біля магазину, де відпочивали люди. Вона не вибухнула, але нині чоловіка судять за замах на умисне вбивство. Інцидент трапився влітку у селі Коршів Луцького району. Відтоді підозрюваний перебуває під вартою.

У суді заслухали свідків, які кажуть, що безпосередніми очевидцями події нібито не були, а бачили все мимохідь. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Очевидці, на переконання журналістів, неохоче хотіли свідчити проти свого односельця. Один розповів, що в момент того конфлікту неподалік магазину, окрім дорослих, були діти.

Інший свідок, який водночас є швагром обвинуваченого, сказав, що в той день випив пива і був удома. Як додав, характер родича після повернення з АТО став більш запальним. Каже: про інцидент дізнався від односельчан, а сам не бачив подій.

«Чув, що швагро Тарас з гранатою побіг у центр. Що у них там було – не знаю, бо я в той час був удома», – сказав свідок.

Прокурор зауважив, що його свідчення на досудовому розслідуванні відрізняються від тих, що зараз.

«Поняття не маю про гранату. Мабуть, у нього вона була або схована, або може взагалі не його. А, можливо, десь підібрав або підкинули», – розповів свідок.

Читати ще: «Підніс гранату до горла і сказав: зараз злетиш». У Луцьку судять військового

«Цей свідок на досудовому розслідуванні давав зовсім інші показання. Є ще відео проведення слідчого експерименту, де він детально, як все було від самого початку», – апелював прокурор Олександр Жовтоніг.

Свідок пояснив відмінності тим, що давав показання нетверезим та під тиском.

Ще одна односельчанка взагалі заявила, що стала свідком вимушено, бо не була безпосереднім очевидцем подій повністю.

«Мене підставили і сказали, що я там була. Бо були ми з дівчатами в центрі, пили пиво. Ми перебували в стані алкогольного сп’яніння... Ми були взагалі осторонь магазину», – зазначила односельчанка.

Після свідків вислухали постраждалого. Він, зі свого боку, розповів, що причиною конфлікту нібито стала російська мова, якою спілкувався в магазині, де тоді пили алкоголь, ще один їхній односелець. Ба-більше, тоді він настільки був упевнений, що це не граната, а муляж, що взяв її в руки, коли та підкотилася до його ніг.

«Далі я пішов до дому, і бачу, що він біжить, і кричить до мене «Лови». Я підняв (гранату). Чека на місці. Думаю – муляж. І далі пішов додому. Потім Артем підійшов. Запитав: «Чи у вас та граната». Я віддав йому», – переконує постраждалий.

Не всі слова потерпілого сходилися із тим, що було написано в обвинувальному акті. На це звернув увагу суд. Між тим, сам потерпілий каже: жодних претензій до обвинуваченого немає.

Проте колегія суддів нагадала чоловікові, що там були не лише дорослі, але й діти, А радіус ураження від осколкової гранати міг би бути великим, якби вона тоді вибухнула.

Попереду допит ще одного свідка. Після цього суддівська колегія мусить винести вирок. До слова, максимальне покарання замах на умисне вбивство – 15 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Атошнік Показати IP 15 Січня 2024 21:57
Ехо війни.всякі п..си будуть гуманітарку вагонами красти,а цьому метателю гранати можуть виліпити 9 років за те що захищав Україну і що з того вийшло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus