USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Одна з волинських «районок» – під загрозою зникнення?

18 Серпня 2009 17:09
Районна газета «Горохівський вісник» наразі залишилася без фінансування на друге півріччя 2009 року. Адже депутати Горохівської районної ради під час позачергової сесії 18 серпня не спромоглися ухвалити жодного рішення з цього приводу, – інформує репортер «Волинських Новин».
Начальник фінансового управління Горохівської райдержадміністрації Марія Ковальчук розповіла про зміни, які пропонували внести до районного бюджету. Серед пропозицій було і виділення 70 тисяч гривень районній газеті «Горохівський вісник». Голова Горохівської районної ради Ярослав Довгополов звернув увагу депутатів на те, що з цього приводу є 2 проекти рішень. Обидва передбачають виділення 70-ти тисяч гривень «районці». Однак у проекті, запропонованому президією райради, на відміну від проекту бюджетної комісії, містилася умова внесення змін до статуту газети.
Голова Горохівської РДА Леонід Андрійчук наполягав на тому, щоб кошти виданню все-таки виділили, оскільки зараз воно має купу боргів, штрафів, пені тощо. Пан Андрійчук припустив – якщо сесія грошей не виділить, то «ми можемо не побачити наступного номера» і «газету заженем у глухий кут». На думку Леоніда Андрійчука, зміни до статуту зараз – не головне.
Натомість, за словами пана Довгополова, у інших частинах Волині редакторів «районом» призначають на сесіях районної ради. Щось подібне має бути і на Горохівщині, а для цього потрібні зміни у статут газети, – вважає голова райради. Він розповів, що нещодавно мусив давати пояснення прокуратурі про нібито тиск на трудовий колектив «Горохівського вісника». Ярослав Довгополов розповів, що працівники районної газети вже 2 місяці не отримують заробітної плати.
Редактор «Горохівського вісника» Олег Дідик емоційно зазначив, що «поставили завдання знищити газету». Це викликало обурення в залі, а тому конкретних персон пан Дідик не назвав.
До дискусій долучився і депутат Волинської обласної ради Андрій Турак. Він вважає, що «методом шантажу» у цій проблемі діяти не можна. Тому, пан Турак запропонував, щоб питання фінансування газети і внесення змін до її статуту розглядали окремо. «Не виділити колективу – це неправильно», – стверджує депутат Волиньради. У свою чергу голова Горохівської райради наголосив, що «Горохівський вісник» – це районне комунальне підприємство. Андрій Турак натомість обурено зазначив, що преса насправді – це «четверта влада».
Зрештою, після довгих словесних баталій депутати приступили до голосування. Проте жоден з проектів рішення щодо фінансування «Горохівського вісника» необхідної кількості голосів не набрав. Інші зміни до районного бюджету Горохівщини депутати затвердили.
За пропозицією пана Довгополова, сесія районної ради внесла у план своєї роботи на цей рік звіт редактора «Горохівського вісника».
Довідково:
Конфлікт навколо газети «Горохівський вісник» її засновників – трудового колективу, Горохівських РДА та райради триває вже 2 роки. Трудовий колектив видання нараховує 10 працівників. Невдовзі «Горохівський вісник» святкуватиме 70-річний ювілей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вадим Показати IP 18 Серпня 2009 17:45
Ці всі "районки" повинні вимерти як клас. Пишуть неконкурентний матеріал на догоду місцевим божкам за наші з вами гроші.
Анонім Показати IP 19 Серпня 2009 09:55
ну дійсно ж: хочете працювати - виведіть газету на самоокупність, а не емоційно зазначайте.
Анонім Показати IP 20 Серпня 2009 18:06
Проблема до болю знайома. На Баришівщині (Київська область) подібна ситуація вирішилась напрочуд просто: редактора газети звільнили під надуманим приводом, людей,які підтримали позицію редактора, також розігнали заднім числом.Найцікавіше, що навіть після рішення суду районна рада та райдержадміністрація не поспішають поновлювати керівника редакції на займаній посаді.Дуже їм подобається бачити свої "фейси" на першій сторінці та читати про те, як вони плідно працюють. Попередній колектив інформував читачів про конфліктні ситуації та недолугість владоможців. "Баришівські вісті" без фінансування районної ради прожили рік. Затримки в отриманні заробітної плати не було. Але чиновникам дуже не подобалося, що ми вимагали оплату за висвітлення їх діяльності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus