USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Одну фігурантку затримали в Аргентині: волинських експосадовців, які працевлаштовували підставних людей, досі судять

9 Січня 2024 08:07
Фіктивні працівники, обвинувачені, які переховуються в Аргентині, та збитки на понад мільйон гривень – це реальна схема відмивання коштів, яку організували колишні посадовці Центру державного земельного кадастру Волинської області.

Кримінальна схема відмивання коштів, за версією сторони обвинувачення, була організована колишніми працівниками Центру державного земельного кадастру. Триває дев’ятий рік судових засідань. Серед обвинувачених – дев’ять людей, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Луцьким міськрайонним судом здійснюється розгляд обвинувального акту у кримінальному провадженні щодо обвинувачення службових осіб Волинської регіональної філії «Центр державного земельного кадастру», які з 2009 року до грудня 2013 року шляхом фіктивного працевлаштування працівників заволоділи коштами згаданого державного підприємства в розмірі понад 1,3 мільйона гривень», – прокоментував прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Олег Ковальчук.

Судові засідання у справі розпочалися в 2015 році. Зі слів прокурора зрозуміло, що фіктивні співробітники, які ніколи не працювали в Центрі державного земельного кадастру, отримували цілком реальні зарплати.

«Здійснювалося фіктивне працевлаштування на різні посади в зазначене державне підприємство. І діючи за координацією начальника філії, керівники структурних підрозділів, де були фіктивно працевлаштовані працівники, здійснювали табелювання їхнього робочого часу про нібито відпрацьовані години, а в подальшому передавали зазначене табелювання обліку робочого часу в бухгалтерію. Бухгалтерія, діючи за координацією головного бухгалтера та його заступника, здійснювала нарахування заробітної плати цим фіктивно працевлаштованим», – розповів прокурор Олег Ковальчук.

Куди ж зникали кошти? Як вважає сторона обвинувачення, гроші осідали в кишенях нині вже колишніх державних посадовців.

«Відомості про нарахування заробітної плати передавали в банківську установу, де проводилися зарахування цих коштів на банківські картки фіктивно працевлаштованих працівників. Своєю чергою, зазначені банківські картки перебували в розпорядженні начальника філії та головного бухгалтера, звідки вони здійснювали використання коштів для власних потреб», – додав прокурор Олег Ковальчук.
Вирок у справі винесли вже двом обвинуваченим, зокрема колишній головній бухгалтерці. У 2021 році вона уклала угоду з прокуратурою. Суд врахував поважний вік і позитивну характеристику та призначив їй покарання у вигляді двох років іспитового терміну.

Одну з фігуранток справи затримали в Аргентині. Вона свою провину визнала, уклала угоду з прокуратурою та вже сплатила визначений судом штраф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 9 Січня 2024 09:23
І тут Василенко в долі. Прокуратура де ви ?
Лора Показати IP 9 Січня 2024 12:46
І яка ж сума штрафу За що ж буде далі жити ??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus