USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Один із перших в Україні: луцький терцентр відзначив 25-річчя

25 Листопада 2019 19:45
Численні привітання, подяки, подарунки від запрошених гостей, а також присвячені соціальним працівникам вірші й пісні – так у луцькому територіальному центрі святкували ювілей.

25-річчя Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька відзначили 25 листопада у стінах закладу, що на вулиці Данила Галицького.

Як пригадала керівниця територіального центру соціального обслуговування Галина Шатецька, установу, де вміють співчувати біді ближнього та прийти на допомогу тим, хто потребує підтримки, відкрили 24 листопада 1994 року. Зі 130 штатних робітників 26 осіб працюють у центрі з початку створення, а дехто й з 1988 року, коли в Луцьку розпочало функціонувати відділення соціальної допомоги.

«Починаючи з 1988 року, в Луцьку зародилася соціальна служба. Спочатку працівники єдиного відділення соціальної допомоги ходили до підопічних, вивчали їхні проблеми – так і виникла потреба розширити установу, аби надавати ширший спектр послуг. Згодом у 1994 році, одним із перших в Україні, був створений територіальний центр. На сьогодні установа складається з семи структурних підрозділів. Ми надаємо різноманітні послуги. У нас нараховується тисяча підопічних, послуги яким соціальні робітники надають удома, ще три тисячі підопічних ми обслуговуємо безпосередньо в нашому центрі», – сказала Галина Шатецька.
Самотні люди похилого віку та особи з інвалідністю можуть користуватися в територіальному центрі швейною майстернею, пральнею, кімнатою подарованих речей, їдальнею, кімнатою трудової адаптації тощо.

«Щодня нас відвідують до 300 осіб, і жодна людина не покидає центр, не отримавши допомогу. Лише 140 осіб щодня харчуються в нашій їдальні», – зазначила директорка територіального центру та додала, що в перспективі наступного року заклад поповниться ще одним структурним підрозділом – відділом обліку безхатьків.
Вона зауважила, що за 25 років діяльності працівники центру обслужили 200 тисяч мешканців міста, близько 40 тисяч людей отримували харчування в їдальні закладу.

«Наша установа не змогла б надавати стільки послуг без підтримки влади та благодійників, завдяки якій ми можемо забезпечувати належні умови працівникам і допомагати нашим підопічним. Це, зокрема, Волинський обласний благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Останній, починаючи з 2013 року, провів колосальну роботу – відремонтовано пральню, санвузли, кухню, кімнату трудової адаптації, наші працівники відпочивали в Буковелі», – пригадала Галина Шатецька.
Насамперед працівників установи привітали лучани, які відвідують територіальний центр щодня. Вони подарували соціальним працівникам вірші, пісню «Волинь моя» та коровай.
Далі настав час для офіційних привітань від представників обласної та міської влади, благодійних фондів і вручення численних подяк.

«Від імені керівництва, депутатів і всіх працівників міської ради хочу подякувати колективу територіального центру за роботу. Ваша праця надзвичайно складна, адже ви щодня маєте справу з людьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, зіштовхнулися з несправедливістю, відчувають себе ображеними і не завжди перебувають у доброму настрої. Безумовно, все це відображається на вас, але ви і далі продовжуєте творити добро. Ваша робота надзвичайно потрібна нашому місту», – звернувся до присутніх радник міського голови, депутат Ігор Поліщук.

Він запевнив, що міська влада усвідомлює важливість територіального центру, та пригадав, що минулого року за кошти міського бюджету було капітально відремонтовано дах. Своєю чергою, на наступний рік у бюджеті міста заплановано 2,5 мільйона гривень на капітальний ремонт фасаду приміщення. Також у 2020 році зарплату працівників центру обіцяють підвищити на 25%.

Із нагоди 25-річчя територіального центру соціального обслуговування Ігор Поліщук вручив подяки та почесні грамоти міського голови працівникам закладу за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість обраній справі, вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту мешканців міста, надання якісних соціальних послуг.
До привітань соціальних робітників долучилися директорка департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод, директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода, директорка департаменту соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, заступниця голови Волинської обласної організації «Профспілки працівників соціальної сфери України» Тетяна Миткевич, депутат Волиснької обласної ради Олександр Пирожик, керівниця Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк, заступник голови Волинського обласного благодійного фонду «Переображення» Андрій Стецун, приватний підприємець Святослав Матвійчук тощо.
На захід завітала й заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк, яка відзначила, що колективи територіального центру та Фонду дуже близькі, адже їх об’єднує семирічна співпраця.

«Коли я готувалася до цієї зустрічі, то ще раз пригадала, чим Фонд упродовж цих семи років допоміг центру. Цю цифру не соромно назвати – 2,5 мільйона гривень. За цю суму вдалося відремонтувати кухню, облаштувати кімнату трудової адаптації, відремонтувати санітарну кімнату, пральню», – перерахувала Лариса Тарасюк.
Від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який «у першу чергу намагається допомагати тим верствам населення, які залишилися наодинці», заступниця голови правління Фонду вручила багаторічним працівникам територіального центру соціального обслуговування теплі махрові простирадла.
Очільниця закладу для потреб колективу отримала від Фонду Ігоря Палиці ноутбук та принтер.
Святкування продовжилося музичними виступами та спільним частуванням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зоя - лучанка, яка в Показати IP 26 Листопада 2019 21:53
Хай б'ється джерело добра бурхливо Хай буде рівним ваш життєвий шлях Прекрасним щедрим наче хлібна нива Чарівним, як мелодія в піснях!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus