USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Один із гірників, постраждалих у нововолинській шахті, втратив працездатність

27 Травня 2021 11:49
Гірники, які постраждали внаслідок аварії у ліфтовій шахті, ще потребують тривалого лікування та реабілітації.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волинської обласної ради.

Депутат Андрій Бокоч нагадав, що 4 квітня 2021 року на ВП «Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» трапилась надзвичайна ситуація: в результаті жорсткої посадки шахтної кліті 11 працівників копальні, які у ній перебували, зазнали тілесних ушкоджень різної форми важкості, деякі отримали численні переломи кінцівок (в тому числі і відкриті переломи). Внаслідок надзвичайної ситуації потерпілі втратили працездатність, один гірник – більше не зможе працювати за станом здоров’я. Постраждалі перенесли низку оперативних втручань.

Тож він оголосив запит із проханням до очільника ОДА та керівника обласного управління охорони здоров’я взяти на особистий контроль лікування та реабілітацію постраждалих гірників, а також виконати усі зобов’язання перед ними з боку держави. Зокрема, посадовців просять забезпечити належний медичний супровід, компенсацію коштів на лікування, встановлення відсотків втрати працездатності та інші передбачені законодавством пільги.

Запит колег депутати підтримали більшістю голосів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus