USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Зареєстровано статут Києво-Печерської лаври як монастиря ПЦУ. Оновлено

2 Грудня 2022 20:04
Свято-Успенську Києво-Печерську лавру зареєстровано як монастир у складі ПЦУ. Відповідні дані були внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру (45081205).

Про це повідомив речник Православної церкви України Євстратій Зоря, передає УНІАН.

Рішення про створення у складі ПЦУ релігійної організації – чоловічого монастиря «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра» було ухвалено під час засідання Священного Синоду ще у травні 2022 року.

Тоді митрополиту Епіфанію доручили звернутися до Кабміну з проханням надати один з храмів Києво-Печерської лаври у її верхній частині для богослужінь, а певні приміщення – для монастирської діяльності.

«Митрополит Київський і всієї України за посадою є священно-архімандритом, тобто канонічним і духовним керівником Київської Лаври. Також рішенням Синоду Блаженнійший Митрополит Епіфаній призначений очолювати монастир як юридичну особу», – уточнив Євстратій Зоря.

Донедавна усі храми комплексу Києво-Печерської лаври контролювалися УПЦ МП.

Як повідомляли, з жовтня СБУ проводить масштабні обшуки у регіональних храмах УПЦ МП. У листопаді силовики завітали й до попів у Києво-Печерській лаврі, де священник разом з паствою співали молебень, що прославляв Росію.

На місцях спецслужба виявляє переважно заборонену пропагандистську літературу, що заперечує існування України.

1 грудня президент Володимир Зеленський доручив РНБО внести до Верховної Ради законопроект про заборону діяльності УПЦ МП, яка може бути афільована з РПЦ. Також Зеленський натякнув, що Києво-Печерську лавру у Московського патріархату можуть відібрати на користь української церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 2 Грудня 2022 23:49
Давно пора!
Почаїв Показати IP 3 Грудня 2022 00:34
Почаїв-приготуватися. мАскавчам-монахам в першу чергу.Скоро на вихід.
Українець до Почаїв Показати IP 5 Грудня 2022 23:14
Приготуватися тобі пацієнту психлікарні, незабаром тебе туди відвезуть. Готуйся, бовдуре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus