USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ проводить перевірки в монастирях УПЦ (МП) на Рівненщині, Житомирщині та Закарпатті

2 Грудня 2022 10:18
Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях.

Зокрема йдеться про Свято-Миколаївський чоловічий монастир Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті; Свято-Анастасіївський ставропігійний жіночий монастир у Житомирі; Скит Свято-Анастасіївського ставропігійного жіночого монастиря (Житомирський район); Скит Іверської ікони Божої Матері жіночого ставропігійного монастиря Чоповицького Афонського образу Божої Матері (Житомирський район); Рівненсько-Острозьку єпархію, Городоцький жіночий монастир, Свято-Георгіївське подвір’я, Храм всіх Волинських Святих, Свято-Воскресенський храм, Свято-Успенський храм (Рівненська область).

Читати ще: Під час обшуків у приміщеннях УПЦ (МП) СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та сумнівних громадян РФ
Заходи проводять спільно з Національною поліцією та Національною гвардією – у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі.
Читати ще: «Зрадники, які пропихають русскій мір»: луцькі депутати закликають заборонити діяльність УПЦ МП в Україні

Враховуючи збройну агресію рф, ці заходи проводять у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
Читати ще: Методички з Москви, російське громадянство та посвідчення окупантів: що знайшли в приміщеннях УПЦ (МП) на Буковині

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень (у тому числі готельного типу) для виявлення осіб, які, можливо, причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, та предметів, заборонених до обігу.
Читати ще: СБУ знайшла в об’єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті пропагандистські матеріали, що заперечують існування України

Всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.
«Вкотре наголошуємо: СБУ діє суто в межах Конституції України та чинного законодавства, а також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду», – акцентують у спецслужбі.
Нагадаємо, Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ МП на Закарпатті.

А організаторам богослужіння, під час якого у Києво-Печерській Лаврі вихваляли «русский мир», СБУ повідомила про підозру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus