USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Офіс генпрокурора розслідує ймовірні підробки у дисертаціях Киви та Чорного

3 Серпня 2021 08:14
Після заяви журналістів Офіс Генерального прокурора розпочав розслідувати ймовірні підробки в дисертації нардепа від ОПЗЖ Віктора Чорного.

Про це пише Bihus.Info.

Раніше журналіст Данило Мокрик повідомив, що Чорний у березні 2021 року з фальсифікаціями захистив кандидатську дисертацію у Міжрегіональній академії управління персоналом.

Автор розслідування вказав, що нардеп подав до своєї дисертації довідку про практичне дослідження, як і Кива, з очевидно підробленим підписом Ольги Руденко.

Також Чорний услід за Кивою подав у науковій роботі посилання на сфальсифіковану збірку матеріалів науково-практичної конференції у МАУП у 2018 році.
За заявою юристів Bihus.Info відкрито провадження за ст. 358 – використання завідомо підробленого документа.

Читати ще: Нардеп Ілля Кива осоромився на захисті дисертації. Відео

Відзначається, що фальсифікації в дисертації Іллі Киви також перевіряє Державне бюро розслідувань.

26 квітня народний депутат України від ОПЗЖ Ілля Кива захищав кандидатську дисертацію. Він претендував на ступінь кандидата наук з державного управління. На захист дисертації Киви не пускали журналістів «без акредитації». Окрім того, троє чоловіків у чорному одязі блокували вхід до аудиторії в Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості, де Кива захищався.

За даними руху «Чесно», Ілля Кива закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю правознавство та Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю право. Також він навчався у Полтавському національному педагогічному університеті імені Короленка (педагог-психолог) та Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікумі (кваліфікація технік-механік).

Вийшовши з аудиторії після захисту, Кива подякував журналістам, які витратили свій час на висвітлення цієї події, та зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж. На думку нардепа, тепер «наукова спільнота стала сильнішою».

Однак ЗМІ з’ясували, що депутат додав до своєї дисертації довідку з підробленим підписом і зазначив конференції, в яких не брав участь.

Наукового керівника Киви Володимира Гурковського, який допомагав депутату з дисертацією, звільнили з роботи.

Після затвердження МОН результатів Ілля Кива отримуватиме 15% надбавки до зарплати за науковий ступінь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Людки Показати IP 3 Серпня 2021 08:27
А може покажете нам the діплом the юріста?
Ага Показати IP 3 Серпня 2021 08:49
дисертація киви про бездонну силосну яму.-як і дисертація чорного- і розслідування і написання залежить від піднесоноі суми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus