USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Офіс президента прокоментував напад на журналістів в «Укрексімбанку»

6 Жовтня 2021 09:55
Офіс президента вважає неприпустимою поведінку співробітників Укрексімбанку, які напали на журналістів проєкту «Схеми».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, предає Бабель.

«Ситуація навколо «Укрексімбанку» може сприйматися лише негативно. Безумовно, модель поведінки, яку суспільство побачило від представників банку, є неприпустимою. Свобода слова належить до фундаментальних цінностей в Україні. Тому обовʼязок посадовців будь-якого рівня – коректно спілкуватися з журналістами та поважати їхнє право ставити будь-які запитання, що мають суспільну важливість. Не має значення, про якого рівня структуру йдеться та чи працює ця структура в державному чи в приватному секторі. Правила поваги до журналістської роботи та формати надання доступу до суспільно важливої інформації давно напрацьовані, і не може бути причини, щоб їх не дотримуватися», – сказав радник голови ОП Михайло Подоляк.

На думку радника, «щонайменше видається логічним» рішення про відсторонення від займаної посади голови правління банку, щоб не було жодної перешкоди для розслідування та перевірки.

«Як максимум для нівелювання шкоди банку та державі потрібні, можливо, і більш жорсткі кадрові рішення у фінансовій установі. Інституційні механізми для виходу з такої ситуації передбачені, і вони мають спрацювати», – підкреслив Подоляк.

4 жовтня журналісти-розслідувачі програми «Схеми» заявили про напад на знімальну групу в кабінеті голови правління державного «Укрексімбанку». За їхніми словами, інцидент стався під час запису інтервʼю з Мецгером – йому не сподобалися запитання, після чого працівники банку вилучили у журналістів техніку і видалили записи.

У банку факт нападу спростовують, стверджуючи, що журналісти намагалися отримати секретну інформацію.

Пізніше редакції програми «Схеми» вдалося відновити відеозапис інциденту з нападом на журналістів у кабінеті голови правління "Укрексімбанку".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ttt Показати IP 6 Жовтня 2021 10:17
Чому всі винні. А журналісти ні. Журналістам в наш час не вистачає професійної етики. Журналісти перетворилися в хуліганів які прикриваються своїм посвідченням журналіста...
Віктор Сергійович до Ttt Показати IP 6 Жовтня 2021 11:50
Ага, і кредити видають днрівським фірмам журналісти, і держдачі роздають кому попало, і бюджет крадуть, чого ж там
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2021 12:12
Я в шоці від того,що настільки нахабне і тупе б**ло призначають керівником банку, доречі державного. Ці працівники банку більше схожі на бандоту ніж на посадовців. До чого докотиться наша держава з такою кадровою політикою. Припускаю,що це не єдиний випадок,коли бички займають керівні посади. По моєму,це і є наслідок захоплення нашої держави,про яке говорять європейські аудитори.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus