USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Офіційна статистика помиляється про кількість лісів на Волині?

31 Липня 2008 15:17

Начальник Волинського облуправління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник заявив, що при повному обліку всіх лісових насаджень, лісистість області може виявитися значно більшою за 34 %, як нині подає офіційна статистика. Про це йшлося під час колегії управління, - повідомили «Волинським Новинам» 31 липня у прес-службі глави Волинської ОДА.
Як відзначалось під час колегії, за останні роки чисельність працівників на підприємствах обласного управління лісового та мисливського господарства скоротилася на тисячу, однак це не вплинуло на обсяги виконаних робіт. За шість місяців поточного року реалізовано продукції на 85,3 мільйонів гривень, що на 8,5 % більше, ніж за відповідний період минулого року. Продуктивність праці за цей же час підвищилася на 28,5 % і становила майже 24 тисячі гривень на одного штатного працівника.
Головним завданням, як і раніше, для підприємств управління залишається вирощування лісу. За перше півріччя 2008 року ними створено 2,4 тисячі гектарів лісових культур (планувалося 2,07 тисячі). Щораз активніше проводиться робота по залісненню непридатних для сільськогосподарського використання земель, на яких цієї весни було висаджено 504 гектарів нових лісів. Аби довести показник заліснення регіону до 36 %, як це передбачено Указом Президента України, потрібно створити 40 тис.га нових лісів.
В області з’явилося багато заліснених природнім шляхом площ. Саме це дало підстави начальнику управління Богдану Коліснику заявити, що при повному обліку всіх лісових насаджень, лісистість області може виявитися значно більшою за 34 %, як нині подає офіційна статистика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus