USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вирубку лісів на Волині хочуть погоджувати з сільрадами

13 Червня 2016 18:14
В облдержадміністрації готують розпорядження, в якому хочуть прописати, що будь-яка вирубка лісів на території місцевих громад має бути погоджена з органами місцевого самоврядування.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 13 червня.

Нагадаємо, в Україні тимчасово заборонили рубки в лісах, у тому числі й санітарні. Натомість на Волині громадські активісти вже виявили 2 такі суцільні рубки, якими завдані збитки. Крім того, згідно із заявами екологів, під час санітарних рубок волинські лісівники дозволяють рубати здорові дерева.

Урешті, в облдержадміністрації вирішили підготувати розпорядження про впорядкування питань вирубки лісу і маркування деревини.

Цим документом передбачається заборона вирубки лісу без відповідних погоджень сільських і селищних рад, незалежно від права власності: чи це державні, чи приватні лісництва, чи залишки агролісів.

Крім того, цим же розпорядженням пропонується впорядкувати маркування лісів, оскільки вже є випадки, що на волинській деревині з’являється маркування з інших областей: свого часу на одну з рубок привезли документи аж із Житомирщини через 2 дні після виявлення рубки.

Нагадаємо, торік волинського лісу вкрали більш як на 2 мільйони. Так, у 2015 році понад тисячу зловмисників упіймали охоронці лісу на теренах Волині. Збитки від їхнього бажання легкої наживи – 2,4 мільйона гривень, а це понад 600 кубометрів рубок. За фактом відкриті кримінальні справи. А нещодавно Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства заявляло, що уся деревина, яку заготовляють та реалізують державні підприємства, маркуватиметься.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Cераховичі Показати IP 13 Червня 2016 18:22
Чи ще щось залишиться від лісу поки "приготують розпорядження" ?
Лісник Показати IP 13 Червня 2016 18:45
Погоджувати і проводити будь яку вирубку лісу потрібно : - з Законами України і відповідно до їх вимог . Порушників нещадно карати....
Лісовик Показати IP 13 Червня 2016 19:55
Д*більне розпорядження з д*більним головою ОДА. Екологи такі самі як і він . Хай сільські і селещні ради освітлення роблять, прочистки. Хай мало забезпечених дровами забезпечать, сім'ям АТОВЦІВ дадуть- дров- а не все на нашу шиу. Розпорядження дає людина - яка непрацює в лісі! Хай іде поробить за 2500 гривень - взнає як воно.
Лісовик - ліснику Показати IP 13 Червня 2016 20:00
Розпорядження до д*пи. Є закон.!!!! І ми його виконуємо. Ми прості, а хто зверху неможе поділити гроші- ми невинні. Розпорядники закони читайте
дід Левко Показати IP 13 Червня 2016 22:12
До всіх лісників і лісовиків.Ви не лісники і лісовики, а мануфактурщики.Гроші Вам запудрили повністю здоровий глузд. Ваше основне покликання зберігати і примножувати лісове багатство держави, а не особисті кишені. Менше сидіть на приватних пилорамах( рішаючи питання), більше будьте в лісі і все буде "ОК"
Укроп Показати IP 13 Червня 2016 22:33
Сільські голови вже протирають руки!!!
Анонім Показати IP 13 Червня 2016 22:52
ВОНИ ВЖЕ САМІ НЕ ЗНАЮТЬ НА КОГО СТРІЛКИ ПІСЛЯ ЧЕРГОВОГО ВИЯВЛЕННЯ КРАДІЖОК ЛІСУ ПЕРЕВОДИТИ , а крадуть з останнього сюжету громадського тв самі лісники разом з директорами, єдине що потрібно провести інвентиризацію лісу і посадити винних , все , після ніхто і гілки не зрубае, а тут третя стаття за день в газеті і не можуть знайти крайнього , а ріжуть ще більше і клали вони на голів всяких ОДА і на гаранта вцілому якщо можна його так назвати
Анонім Показати IP 13 Червня 2016 23:03
вони забили на розпорядження кабінету міністрів , правоохоронців , і владу вцілому якоі нема а тут вони будуть рахуватися з якимось громадами, гунчик ти хоч сам віриш що приймаеш , 3 роки бурштин мили помпами - хто сів за грати , ніхто бо мили правоохоронці , лісники , екологи під прикриттям прокуратури , а коли до лісу привалило тисячі ти почав іздити по лісі і вмовляти людей розійтися , зараз та сама картина ліс крадуть три роки ніхто не бачить а тут звалиш зі своіх плечей на сільського голову і кінці в воду
Укропу Показати IP 13 Червня 2016 23:30
Сільські голови і так в !опі сидять, а тут ще і це. Вони будуть погоджувати все, бо є заручники ситуації. Не буде погодження- небуде дров для села. Вот і все вирішення питання.
Доцент Показати IP 14 Червня 2016 08:42
Сільські голови на території сільської ради не можуть толку дати з сміттєзвалищем розібратися а тут ще такі погодження робити абсурд!!!!! Голові не всерівно що погоджувати випє з лісником не одну бутилку самогонки і погодять всі рубки. Більшість голів сільських селищих рад не мають зеленого поняття про ЛІС один з тридцяти можливо має лісівничу освіту і кваліфікацію. Сінокоси їм погоджувати а не рубки лісу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus