USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Офіційно: ЦВК оголосить результати виборів президента 30 квітня

26 Квітня 2019 16:22
Центральна виборча комісія (ЦВК) планує оголосити результати другого туру виборів президента 30 квітня, коли завершиться відведений законом термін для оскарження протоколів окружних виборчих комісій (ОВК).

Про це Українським Новинам повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька.

У п’ятницю ЦВК завершила прийом оригінальних паперових протоколів окружних комісій про підсумки голосування громадян на дільницях, склала протокол і оголосила підсумки виборів у закордонному виборчому окрузі та закрила безперервне засідання, що тривало з 22 квітня.

Наступним етапом має стати складання протоколу ЦВК про результати виборів президента.

За словами Бернацької, підписання протоколу і офіційне оголошення результатів виборів заплановано на 30 квітня.

На уточнювальне запитання агентства, з чим пов’язано чотириденне зволікання секретар ЦВК пояснила, що необхідно вивчити пропозиції, що надійшли в останні дні, протоколи окружних комісій, а також дочекатися закінчення законного терміну для їх оскарження.

«Тільки сьогодні прийняті останні протоколи з мокрими печатками. Зараз ми їх будемо обробляти. Крім того, згідно із законом на оскарження є 5 днів після підписання протоколу окружною комісією. Нам необхідно дочекатися, чи немає ніяких позовів. Сьогодні голова комісії направила до судів запити, щоб надати нам цю інформацію. Саме закінчиться 5-денний період на оскарження останніх протоколів. Ми попросили надати нам інформацію на 10:00 30 квітня і орієнтовно о 12:00 30 квітня ми оголосимо результати », – пояснила вона.

Згідно із законом ЦВК зобов’язана оголосити результати виборів не пізніше 1 травня.

Якщо вони будуть оголошені 30 квітня, то інавгурація обраного Президента повинна буде відбутися не пізніше 30 травня.

Нагадаємо, 73,22% (13,5 млн) виборців проголосували у другому турі виборів президента 21 квітня за Зеленського, а 24,45% (4,5 млн) – за чинного главу держави Петра Порошенка, згідно з переданими ЦВК по електронній системі попередніми даними з усіх дільниць.

25 квітня Зеленський заявив, що ЦВК затягує офіційне оголошення результатів виборів, щоб інавгурація була призначена на дату, коли за законом вже не можна буде розпустити Верховну Раду (тобто після 27 травня).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
виборець Показати IP 26 Квітня 2019 17:25
З ними все зрозуміло! Вся ця свора робить все, щоб затягнути інавгурацію новообраного президента. Так присосались до корита, що ніяк не хочуть віддавати владу. Вже всім зрозуміло, чому і для чого вони туди рвуться і такого як в нас, ніде в світі немає окрім країн де диктатура. Нам вони кажуть про демократію і шлях до розвинутих країн, а самі роблять все навпаки! Висновки будуть невдовзі зроблені на чергових виборах!
лучанин до виборець Показати IP 26 Квітня 2019 19:21
... радше, поза чергових !!!
житель міста Показати IP 26 Квітня 2019 22:30
після інугурації президенда всю цю наволоч ЦВК розпустити, за 200 тисяч працювати не хочуть , нехай йдуть на мінімалку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus