USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Оформлювали авто за гроші: двоє чоловіків із Ковеля уникнули суду через зволікання слідчих

9 Березня 2024 16:12
Слідчі під керівництвом прокурорів зі столиці взялися розслідувати справу щодо сприяння в реєстрації авто за гроші. Під підозрою опинилися двоє чоловіків: уродженець Львівщини та волинянин. Їх охочі зареєструвати автомобіль без проблем завжди могли зустріти під стінами сервісного центру в Ковелі.

Однак кримінальне провадження про зловживання впливом закрили, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За матеріалами досудового розслідування, у вересні 2022 року щасливий власник автомобіля Infiniti пішов до ковельського сервісного центру, щоб дізнатися, як можна швидко зареєструвати машину. Там йому порадили звернутися до двох чоловіків.

«Перебуваючи в приміщенні Територіального сервісного центру, від невстановлених на цей час працівників отримав інформацію, що для реєстрації транспортного засобу йому треба звернутися до осіб, які перебувають біля будівлі», – вказано в матеріалах справи.

Власник авто, поспілкувавшись з одним із підозрюваних, почув, що для безперешкодної постановки на облік і одержання відповідного свідоцтва на машину йому необхідно заплатити сім тисяч гривень, із яких шість передадуть комусь із працівників сервісного центру, а тисячу візьмуть собі посередники. Той у визначений час передав кошти.

«29.12.2022 у невстановлений час службова особа Територіального сервісного центру за попередньою змовою з ОСОБА_5 та ОСОБА_7 поставила на облік автомобіль марки та моделі INFINITI 2004 року випуску, внаслідок чого ОСОБА_5 близько 13:50 передав ОСОБА_8 свідоцтво про реєстрацію вказаного транспортного засобу та державні номерні знаки, оформлені на ОСОБА_10 без її особистої присутності, та без належно оформленого уповноваження на те останніх», – зазначено в матеріалах справи.
Читати ще: Розмитнення авто: у Луцьку шахрай обманув чоловіка на 69 тисяч

Ще один епізод стався 16 січня минулого року. Схема та сама, тільки сума – на 500 гривень більша. Цього разу власник Peugeot 2006 року випуску передав кошти двом підозрюваним, щоб ті посприяли в реєстрації авто.

Поки тривало слідство, чоловіки були під домашнім арештом. Спочатку їх підозрювали в хабарництві, а потім справу перекваліфікували на зловживання впливом.

У Ковельському міськрайонному суді захисники чоловіків домоглися закриття кримінального провадження. Мовляв, ознайомитися з матеріалами справи слідчі дозволили їм надто пізно – після завершення терміну досудового розслідування. Нині ж прокурори намагаються реанімувати справу в апеляції та оскаржити рішення ковельського суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тсц 0742 Показати IP 9 Березня 2024 16:58
Запрошую журналістів у мрео зняти кіно про рішал, оце сюжет вийде
Куку до тсц 0742 Показати IP 10 Березня 2024 08:12
Вже не один раз знімали сюжети в Луцьку,а толку нуль! Там одні ,"Патріоти " працюють!!! Передається в спадок від батька до сина крісло в МРЕО і навички як обдирати людей!!!
Саша Показати IP 9 Березня 2024 19:42
Надіюсь за розвал справи посадять високооплачуваних державою прокурорів, слідчих і суддів.
232 Показати IP 9 Березня 2024 20:30
" Нині ж прокурори намагаються реанімувати справу в апеляції та оскаржити рішення ковельського суду". Як гарно звучить брехня! Ознайомлення сторони захисту (тобто, підозрюваного) з матеріалами розслідування слідчий здійснює лише (!) за письмовим дорученням прокурора. Самостійно не має права. Так визначено Кримінальним процесуальним кодексом. А автор статті вирішив чомусь крайньою зробити поліцію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus