USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Окупанти хочуть поповнити лави «миротворцями» та сирійськими найманцями, – Генштаб ЗСУ

13 Березня 2022 14:33
За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, ворог готує додаткові підрозділи для ведення бойових дій на території України.

За наявною інформацією, протягом 9-10 березня до Росії перемістили 800 військовослужбовців 102-ї військової бази (Гюмрі, Вірменія). До 1500 військових 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавлівськ-Камчатський) Тихоокеанського флоту залізничними ешелонами відправляють до Білорусі. У 820-му головному центрі попередження про ракетний напад (Солнєчногорськ) проводять відбір особового складу для участі в бойових діях проти України.

Також перекидають частину «миротворчого» контингенту з Нагірного Карабаху в Україну. А також залучають бойовиків-найманців з інших країн (Сирія, Сербія).

Ворог проводить повітряну розвідку військових та цивільних об’єктів на території України.

На території Білорусі поблизу села Кулічиха, за 17 км від державного кордону, ворог розгорнув базу ремонту та відновлення військової техніки.

На напрямку Бровари – Бориспіль противник блокує трасу Е95, перегруповується, поповнює запаси та веде розвідку. Окупанти перейшли до оборони та утримують мережу блокпостів на ключових шляхах пересування. У Генштабі очікують, що після перегрупування вони продовжать наступ з метою захопити лівобережну частину Києва.

За підтримки авіації окупант намагається розвинути наступ на Волноваському напрямку. Війська противника заволоділи населеними пунктами Старомлинівка, Євгенівка, Павлівка, Єгорівка та були зупинені на невигідних рубежах.

За підтримки артилерії окупанти провели штурм та заволоділи східними околицями Рубіжного.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжує просування в напрямку Кривого Рогу. Намагався просуватися в напрямку Архангельського та Нововоронцовки, але був зупинений.

На всіх напрямках наступу противник активно прикривається цивільною інфраструктурою та мирним населенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus