USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Окупанти прикривають свій відхід з позицій артилерійським вогнем, – Генштаб ЗСУ

31 Березня 2022 14:21
Наразі основні зусилля окупантів зосереджені на утриманні зайнятих рубежів, підготовці до відновлення наступальних дій на окремих напрямках та встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ворог перегруповує війська для наступу у Східній операційній зоні. Зафіксовано перекидання частини військ та техніки з Республіки Білорусь на територію РФ залізничним транспортом.

Зберігається загроза застосування противником ракетного озброєння по об’єктах оборонно-промислового комплексу та логістичній інфраструктурі нашої держави.

Триває переміщення на територію України додаткових підрозділів збройних сил РФ. Водночас окремі військові частини ворога вже вичерпали можливості з формування резервів.

На Волинському напрямку суттєвих змін в складі та положенні військ противника не відзначено. Ворог продовжує вдаватися до демонстраційних дій.

На Поліському напрямку основні зусилля противника зосереджено на виведенні підрозділів з території України, відновленні їх боєздатності та, імовірно, перекиданні на інші напрямки. Зокрема ворог здійснює переміщення підрозділів 35-ї, 36-ї загальновійськових армій та 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ з Поліського операційного району.

Для забезпечення відходу військ окупанти ведуть артилерійський вогонь по позиціях підрозділів Збройних сил України та здійснюють дистанційне мінування місцевості забороненими міжнародними конвенціями засобами. У зв’язку з критичною ситуацією виведення підрозділів 35-ї загальновійськової армії організовує особисто командувач армії генерал-лейтенант Олександр Санчик.

За наявною інформацією, в ході бойових дій проти України втрати 1-го мотострілецького батальйону 36-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 06705, Борзя) 29-ї загальновійськової армії склали понад 60% особового складу.

На Сіверському напрямку противник діє силами окремих підрозділів зі складу 2-ї, 41-ї загальновійськових армій та 90-ї танкової дивізії Центрального воєнного округу.

Окупанти продовжують блокувати та здійснювати артилерійські обстріли Чернігова. Закріплюються на зайнятих рубежах та проводять перегрупування. Для розвідки та коригування вогню артилерії ворог використовує БПЛА.

На Броварському напрямку противник продовжує відведення підрозділів, ймовірно, у прикордонні райони з РФ.

Частина підрозділів залишається на позиціях і блокпостах уздовж транспортних комунікацій та на підступах до тимчасово зайнятих населених пунктів. Мінує місцевість та цивільні об’єкти.

На Слобожанському напрямку противник продовжує обстрілювати Харків з артилерії.

У напрямку на Слов’янськ силами визначених підрозділів ворог перегруповує війська та поповнює боєприпаси й паливно-мастильні матеріали.

На Донецькому напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на взятті під контроль Попасної, Рубіжного, а також захопленні Маріуполя.

Активізовано авіаудари із застосуванням літаків оперативно-тактичної авіації по військах і об’єктах в районах Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Кремінної. Були безуспішні спроби обходу наших підрозділів.

Окупанти посилюють угруповання на Донецькому напрямку. Відзначено прибуття залізничних ешелонів з озброєнням і технікою на залізничну станцію Ровеньки.

Тривають штурмові дії в Маріуполі.

Ворог зосереджував зусилля на утриманні зайнятих позицій поблизу Новозлатополя та Любимівки.

На Таврійському напрямку в районі Нової Каховки противник розгорнув логістичну базу. Активних дій не проводить.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються відновити боєздатність. Вогнем артилерії намагаються блокувати дії підрозділів Збройних сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus