USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Олег Вегнер: «Хочемо показати, що легка атлетика – це модно і красиво»

27 Березня 2016 15:00
Заслужений тренер України, який торік переїхав до Луцька з Донецька, розповів про перші міжнародні легкоатлетичні змагання, які відбудуться в Луцьку 24 квітня, - про це йдеться у газеті Волинські Новини від 24 березня (№7).

– Це справді знакова подія не тільки для Луцька, але й для всієї України, – розповідає керівник змагань від Федерації легкої атлетики Волинської області Олег Вегнер. – Річ у тім, що вже три роки в нашій державі не відбувалося міжнародних стартів. Євроатлетика заборонила їх проведення, поки в Україні триває військовий конфлікт. Але після того, як на заході країни з’явилася сертифікована за нормами IAAF легкоатлетична арена, Луцьку вдалося пробити заборону й домогтися дозволу на міжнародну матчеву зустріч юнацьких збірних України, Білорусі й Туреччини. Ці змагання включено у міжнародний календар.

– Що побачать уболівальники, які 24 квітня завітають на «Авангард»?

– Загалом програма міжнародної матчевої зустрічі включить 22 види змагань – по 11 у юнаків і дівчат. Українці, білоруси й турки виставлять по два спортсмени в кожному виді. Це будуть найвидовищніші легкоатлетичні старти – бігові дисципліни, стрибки, а також метання диска, молота і списа. Увінчають зустріч дві «шведки» – естафети з етапами 100, 200, 300 й 400 метрів. Змагання не будуть затягнуті, відбуватимуться відразу фінали, які кваліфіковано коментуватимуть спеціалісти Федерації легкої атлетики України. Ми робимо так, щоб глядачу було комфортно і приємно на трибунах нашого красеня – «Авангарду». Звісно, вболівальники зможуть скористатися фаст-фудами на арені, придбати атрибутику і загалом – по-спортивному і змістовно провести святковий день (24 квітня – Вербна неділя).

– Чому такі змагання важливі для Луцька?

– Окрім підтримки реноме Луцька як сучасного і комфортного європейського міста, думаю, що матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина – це передусім перевірка для нашої федерації і для міста напередодні найбільших спортивних змагань, які відбувалися в Луцьку за останні десятиріччя. Я маю на увазі Чемпіонат України з легкої атлетики. У червні до нас завітають кілька сотень спортсменів, тренерів та офіційних осіб. Тут виборюватимуть ліцензії на Літню Олімпіаду. Тому 24 квітня ми протестуємо готовність організувати змагання високого рівня.

Турнір відбудеться після того, як Луцьк подасть заявку до Євроатлетики на проведення Кубка Європи-2017 з бігу на 10 км. Високий рівень матчевої зустрічі допоможе нам виграти тендер на проведення Кубка Європи.

– Чи залучите до змагань 24 квітня школярів Луцька?

– Залучимо і школярів, і їхніх батьків, і дідусів з бабусями. Під час змагань можна наочно пересвідчитися, що бути здоровим, підтягнутим, швидким, метким – це просто. Перед твоїми очима виступають спорт-смени національних збірних, які донедавна були такими ж, як ти. Тому такі змагання – дуже хороша справа у популяризації легкої атлетики, заклик до дітей записуватися в секції. І загалом, легка атлетика – це модно і красиво.

До речі, на початку матчевої зустрічі відбудуться й уже традиційні змагання «Найшвидша школа міста», а також – хлопчача й дівчача естафети, у яких змагатимуться учні луцьких шкіл. Фінал «Найшвидшої школи» плануємо провести 16 червня, у завершальний день чемпіонату України.

Загалом, хочу запросити юних лучан і їхніх батьків долучатися до легкої атлетики. Наразі я проводжу тренування в 11-й та 25-й школах. По інформацію щодо тренувань (вони безплатні) звертайтеся за номером (050) 158 28 64.

Розмовляв Юрій Конкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus