USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Олександр Писарук: біографія голови правління Райффайзен Банку Аваль*

2 Листопада 2020 13:18
Олександр Писарук – відомий український топ-менеджер. Має 30 років досвіду на керівних посадах у фінансовому секторі (комерційних і державних організаціях).

У рейтингу видання «Фокус» за 2020 рік Олександр Володимирович Писарук у числі кращих управлінців України і один із 3 найкращих – у фінансовому секторі.

Завдяки чому Олександр Писарук побудував блискучу кар’єру?

Освіта

Народився теперішній керівник Райффайзен Банку Аваль у 1965 році в Миколаєві. Там закінчив середню школу і вступив до Миколаївського суднобудівного інституту імені адмірала Макарова.

У 1988 р. успішно захистив диплом за спеціальністю «Холодильні та компресорні машини і установки».

До 1992 р. навчався в аспірантурі рідного інституту.

Банк «Україна»

Кар’єра Писарука в економічній сфері почалася з посади керівника сектору зовнішньоекономічної діяльності в банку «Україна» у 1992 році. Незабаром, проявивши себе як результативний менеджер, він очолив управління міжнародних розрахунків, а потім і управління кореспондентських відносин.

У 1995 році Олександра Писарука було призначено директором міжнародного департаменту банку «Україна». Цю посаду він обіймав 2 роки і паралельно здобув другу освіту у Київському інституті банкірів за фахом «Міжнародна економіка».

АБ ІНГ «Банк Україна»

Розширивши власні знання і отримавши безцінний досвід управління підрозділом великого банку, майбутній голова правління Райффайзен Банку Аваль в 1997 році переходить у нову компанію – АБ «ІНГ Банк Україна» на посаду директора департаменту управління ризиками.

Прекрасно орієнтуючись в українському правовому полі і реаліях фінансового ринку, Писарук успішно залишається на цій позиції до 2001 року і за цей час отримує в бізнес-школі INSEAD у Фонтенбло ще одну профільну освіту.

Із 2001 по 2014 роки в АБ «ІНГ Банк Україна» Олександр займає посади:

2001-2007 рр. – голови правління української філії;

2007-2010 рр. – голови правління АТ «ІНГ Банк (Євразія)»;

2010-2014 рр. – регіонального директора ІНГ Банку в Центральній і Східній Європі.

НБУ та МВФ

На хвилі структурних реформ банківського сектору в 2014 році, Олександр Писарук переходить в НБУ на посаду першого заступника голови правління Нацбанку. Тут він займається питаннями пруденційного нагляду та регулювання банківської діяльності. Традиційно стає одним із ключових ініціаторів: цього разу – оздоровлення банківської системи і підвищення ефективності роботи українського регулятора.

З 2016 по 2019 рр. працює у МВФ на посаді старшого експерта фінансового сектору.

АТ «Райффайзен Банк Аваль»
У жовтні 2019 року Олександр Володимирович Писарук обійняв нову посаду – голови правління АТ «Райффайзен Банк Аваль». Тут він ініціював глибинну трансформацію банку, зберігши при цьому його основні цінності і корпоративну структуру.

Серед рішень, які менш ніж за рік прийняв нинішній голова правління Райффайзен Банку Аваль, – запуск ефективного інтернет-банкінгу та нове позиціонування банку, ІТ-трансформація та підвищення ефективності внутрішніх процесів компанії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 5 Листопада 2020 09:22
Це комусь цікаво?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus