USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Олімпіада-2028: МОК включив у програму 5 додаткових видів спорту

13 Жовтня 2023 23:04
Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету схвалила включення п’яти додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028.

Про це повідомляє Українська правда.

Йдеться про флаг-футбол (версія американського футболу з обмеженими контактами), сквош, лакрос, бейсбол/софтбол, а також крикет.

При цьому наголошується, що крикет буде включено до програми Олімпіади через зростаючу популярність цього виду спорту в усьому світі.

Крикет повернеться до програми Олімпіади вперше за 128 років. Востаннє турнір у цьому виді спорту відбувся у 1900 році, коли «золото» здобула Велика Британія.

Олімпійське «золото» з бейсболу розіграють всьоме в історії. Софтбол досі був представлений лише на одній Олімпіаді – 2020 року в Токіо, коли змагання жіночих команд виграла Японія.

Змагання з лакросу востаннє проводилися на рівні Олімпіади у 1948 році. Тоді Велика Британія та США звели виставковий матч до нічиєї – 5:5.

Флаг-футбол та сквош вперше ввійшли до програми Олімпійських ігор.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонив Олімпійський комітет Росії через включення до їхнього складу так званих «спортивних організацій», які знаходяться на окупованому Донбасі, Луганщині, Херсонщини та Запоріжжі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus