USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Омега 3 для здоров'я очей

12 Січня 2024 17:00
Хоча омега-3 жирні кислоти часто просувають як засіб підтримки серця та мозку, це лише частина їхнього корисного впливу. Виявляється, що вони можуть також відігравати важливу роль у запобіганні низки очних захворювань та навіть у лікуванні синдрому сухого ока.

Дослідження показують, що вживання омега-3 жирних кислот, як через продукти харчування, так і через спеціальні добавки, може зменшити ризик виникнення дегенерації жовтої плями та глаукоми. Крім того, вони можуть бути корисними у попередженні синдрому сухого ока та полегшенні неприємних його симптомів, що підкреслює їхню важливість для загального здоров’я органів зору.

Що таке омега-3 жирні кислоти?

Омега-3 кислоти поділяються на три основні типи: альфа-ліноленова кислота (ALA), ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA). EPA та DHA, які містяться в жирній рибі та риб’ячому жирі, є ключовими компонентами омега-3 жирних кислот, важливими для здоров’я вашого зору.

Омега-3 відіграють важливу роль у мембранах, які оточують кожну клітину вашого тіла. Особливо великі концентрації DHA спостерігаються в клітинах сітківки, мозку та сперми. Крім того, омега-3 забезпечують організм енергією та сприяють функціонуванню серця, легенів, імунної та ендокринної систем.

Головний спосіб, яким ваше тіло отримує достатню кількість омега-3, – через харчування або доповнення, такі як риб’ячий жир.

Як вони можуть сприяти здоров’ю очей?

Дослідження показали, що омега-3 жирні кислоти можуть впливати на зменшення ризику макулярної дегенерації, що становить серйозну загрозу зору для понад 10 мільйонів американців. Одне з досліджень підтвердило, що особи із найвищим рівнем омега-3 жирних кислот у своєму раціоні мали на 30% менше шансів на розвиток дегенерації жовтої плями, порівняно із своїми однолітками. Зниження ризику високого очного тиску, пов’язаного із розвитком глаукоми, також може спостерігатися за допомогою вживання омега-3 жирних кислот.

Також важливо зазначити, що омега Mollers купити, як добавка, може бути корисною для запобігання та лікування синдрому сухого ока – поширеного стану очей, коли їхні залози не виробляють достатньо сліз. Симптоми цього стану включають свербіж, печіння та почервоніння очей.

Одне дослідження серед 32 000 жінок показало, що ті, хто споживав найбільше омега-3 жирних кислот з риби, мали на 17% менший ризик страждання від синдрому сухого ока. Добавки омега-3 жирних кислот також можуть сприяти природному утворенню сліз, зменшуючи симптоми у тих, хто стикається з цим дискомфортом в очах.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus