USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Омелян заявив, що піде у відставку, якщо йому не замінять держсекретаря

7 Грудня 2016 14:51
Кандидати в держсекретарі в українських міністерствах в окремих випадках – ставленики напівкриміналітету, які хочуть контролювати потоки", вважає міністр інфраструктури України Володимир Омелян.


"На мою думку і думку тих колег, з якими я спілкувався, зараз кандидати в держсекретарі в окремих випадках є чіткими ставлениками бізнес-груп або просто напівкриміналітету, які хочуть стежити за потоками", - сказав Омелян.

5 грудня він відмовився працювати разом з обраним на посаду держсекретаря його міністерства Андрієм Галущаком. Так, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що одразу двоє міністрів - охорони здоров'я України Уляна Супрун і глава МінфраструктуриВолодимир Омелян - виступили проти призначення запропонованих їм кандидатур на посади державних секретарів.

Омеляна запитали, чи пов'язаний Галущак з "високими покровителями".

"Безумовно, так. Я просто не хочу зараз переносити це в публічну площину, але правоохоронні органи знають цю інформацію. Я надав їм", - заявив Омелян.

Він підкреслив, що в разі якщо Галущака не замінять на посаді держсекретаря, "можна спокійно вибрати нового міністра".

"Я розумію чітко, що результат моєї роботи буде в такому випадку нульовим, і не хочу йти на власну компрометацію, щоб мене потім звинуватили в тому, в чому я не винен", - зазначив Омелян.

У нього уточнив, чи мав він на увазі відставку.

"Безумовно", - підкреслив міністр.

16 листопада було оголошено про перемогу начальника департаменту інвестиційної політики "Укрзалізниці" Андрія Галущака в конкурсі на посаду держсекретаря Мінінфраструктури.

За інформацією аналітиків моніторингової місії "доброчесності", Андрій Галущак працював з Владиславом Каськівим у Державному агентстві з інвестицій. Очолював національний проект "Повітряний експрес" та був заступником директора проекту "LNG-термінал", навколо яких виникли гучні скандали в зв'язку з імовірним розкраданням коштів.

Посади держсекретарів в міністерствах вводяться в рамках реформування держслужби. Держсекретар підзвітний міністру, він організовує роботу апарату міністерства, має право приймати на роботу і звільняти держслужбовців, крім тих, кого призначає Кабінет Міністрів.

До призначення держсекретарів їх повноваження виконують заступники міністрів - керівники апаратів, але не довше, ніж до 1 січня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
смотрящий Показати IP 7 Грудня 2016 15:15
справа януковича живе в ділах пороха
Емеля Показати IP 11 Грудня 2016 11:04
Два псевдореформатора - Омелян и Супрун. И если Супрун жаба давит что ее кандидат не прошел то у Омеляна реальная ж**а - из за галущака, который призван следить за фокусами Омеляна у последнего срывается афера 2016года - продажа буксиров одесского порта https://ord-ua.com/2016/11/11/raskryita-shema-hischeniya-4-milliardov-griven-v-odesskom-portu-dokumentyifoto/ А насчет кандидата Омеляна в секретари так это юрист бывшего министра экологии злочевского

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus