USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Понад 800 мільйонів людей у світі потерпають від голоду

15 Жовтня 2021 09:53
Кількість людей, які страждають від голоду через війни, пандемію коронавірусу та кліматичні зміни, зросла протягом року на чверть і становить понад 800 мільйонів.

Про це повідомляє DW з посиланням на звіт німецької неурядової організації Welthungerhilfe, що надає допомогу людям, які потерпають від голоду.

Звіт було оприлюднено в Берліні цього четверга. Він враховує останні показники глобального індексу голоду (GHI).

Число людей, які нині потерпають від голоду в світі, сягнула 811 мільйонів.

При цьому ще 41 мільйон жителів планети перебуває на межі голоду.

У документі наголошується, що причинами погіршення ситуації цьогоріч стали зміни клімату, пандемія коронавірусу, а також війни і конфлікти, яких побільшало останніми роками.

«Там, де йде війна, руйнується інфраструктура, спустошуються поля, люди тікають із сіл», – підкреслив генеральний секретар Welthungerhilfe Матіас Моґґе.

Наголошується, що найбільше від голоду потерпають Африка й Азія.

Індекс голоду GHI враховує кількість людей, які потерпають від недоїдання та дефіциту калорій у їжі. Також відстежується якість вживаних продуктів, береться до уваги кількість дітей віком до 5 років, які мають недостатню вагу, і рівень дитячої смертності.

Нині, за даними GHI, найбільше від голоду потерпає Сомалі. «Дуже серйозний» рівень занепокоєння викликає ситуація в Центральноафриканській Республіці, Чаді, Демократичній Республіці Конго, Мадагаскарі і Ємені.

Досягти хоча б «низького» рівня голоду до кінця десятиліття у цих країнах не вдасться, прогнозують фахівці організації. Також проблема голоду гостро стоїть у Південно-Східній Азії.

Німецькі експерти стверджують, що ситуація й надалі загострюватиметься. Дані глобального індексу голоду свідчать, що до 2030 року в 47 країнах рівень голоду зросте з «низького» до «серйозного» або «надзвичайного». В організації припускають, що такими темпами досягнення однієї з цілей стійкого розвитку ООН – «нульовий голод до 2030 року» – виглядає примарним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 15 Жовтня 2021 11:13
напишіть скільки людей голодує в нашій країні. мізерні пенсії і відсутність роботи - це геноцид проти народу. люди не бачать м"яса, риби, молочки роками, а влада - жирує все більше і більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus