USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

ООН схвалила українську «формулу миру», шкідливі поправки «збили»

24 Лютого 2023 06:46
Генеральна Асамблея ООН на надзвичайній сесії в четвер переважною більшістю голосів схвалила проєкт резолюції, який інкорпорує ключові положення запропонованої восени 2022 року Україною «формули миру» – плану з десяти пунктів, покликаного завершити повномасштабне російське вторгнення в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Європейської правди.

За резолюцію проголосувала 141 держава-член ООН, ще 32 утримались під час голосування (зокрема Іран, Казахстан і Китай), а сім країн виступили проти: Білорусь, КНДР, Еритрея, Малі, Нікарагуа, Росія і Сирія.
Серед іншого, документ містить вимогу до Російської Федерації «негайно, повністю і беззастережно вивести всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів».

Також там міститься заклик до належного поводження з військовополоненими, повного дотримання міжнародного гуманітарного права, «негайного припинення атак на критично важливу інфраструктуру України».

Читати ще: ООН вимагає від РФ виплатити репарації Україні

Окремо згадано необхідність «забезпечити відповідальність за найтяжчі злочини за міжнародним правом, скоєні на території України, шляхом проведення належних, справедливих і незалежних розслідувань і судового переслідування на національному або міжнародному рівні».

Резолюція також закликає членів ООН співпрацювати для подолання глобальних наслідків повномасштабної війни Росії проти України й «підкреслює, що заходи для досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні мають враховувати ці чинники».

Водночас Генасамблея ООН відхилила дві поправки Білорусі, які мали на меті «розмити» резолюцію. У першій ішлося про засудження заяв іноземних лідерів щодо «Мінських угод», а в іншій – заклик припинити військову допомогу Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Лютого 2023 10:18
І чим нам це допоможе? Вже ООН схвалювала, засуджувала,радила, а толку для нас повний нуль. Ізоляції росії не сталося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus