USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Опалювальний сезон у Луцьку може розпочатися у листопаді

17 Липня 2019 15:11
Через хитке фінансове становище ДКП «Луцьктепло», а також велику кількість злісних боржників, які систематично не платять за опалення та постачання гарячої води, та боргують підприємству величезні суми, опалювальний сезон у Луцьку може розпочатися невчасно.

Про це під час комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 17 липня, розповів тимчасовий виконувач повноважень директора «Луцьктепла» Іван Скорупський.

Зі слів тимчасового виконувача повноважень директора, усі системи тепломереж настільки зношені, що стає неможливим забезпечення їх «безаварійного функціонування». Також «зносилися» й техніка та транспорт на підприємстві.

«Для того, щоб відремонтувати тепломережі швидше, потрібен новий екскаватор. «Найсвіжішому» трактору, що працює з моменту реєстрації на підприємстві – 27 років», - каже Іван Скорпуський.

Тож, зі слів директора ДКП, з таким станом речей опалювальний сезон може не розпочатися вчасно, оскільки фінансова ситуація на підприємстві прогнозовано може покращитись лише в листопаді – після надходження бюджетних коштів.

Нагадаємо, підприємство вживає всіх заходів, аби зменшити суму боргу серед містян. А ситуація, зі слів очільника ДКП, й справді є складною, оскільки 2500 квартир мають борг перед «Луцьктеплом» у межах десяти тисяч гривень. 350 сімей заборгували підприємству понад 10 тисяч гривень. Але, зі слів очільника підприємства, є й такі мешканці обласного центру, які заборгували понад 100 тисяч гривень за послуги з обігріву та постачання гарячої води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
гість Показати IP 17 Липня 2019 15:19
Зате епоха бідності закінчилася
Анонім Показати IP 17 Липня 2019 16:25
Де антимонопольний комітет? Чому сумлінні платники не отримують послугу з опалення через відсутність інших постачальників даної послуги, через наявність боржників? Чому заборонено встановлювати індивідуальне опалення в багатоповерхівках без згоди мешканців?
Навуходоносор до Анонім Показати IP 17 Липня 2019 18:13
Смотря в каких многоэтажках, уважаемый "Аноним". Живу в новой многоэтажке, в которой все квартиры с индивидуальным отоплением, все предусмотрено проектом. Если же дом построен давно и туда вписывать "индивидуалку", есть риск возникновения аварии, ибо установкой часто занимаются люди не самой высокой квалификации. Видимо по этой причине возник и запрет. А вот по антимонопольному комитету Вы тысячу раз правы - эта структура бездействует. Даже больше - она часто выступает в сговоре с монополистами, наказывая их смешными размерами штрафов.
К.лучанин до Анонім Показати IP 17 Липня 2019 21:10
"через відсутність інших постачальників даної послуги .. " - В нас що, багато постачальників послуги? Дайте перелік цих постачальників, хоча б декілька. Думайте що пишите. Чому не працюють належним чином оці ОСББ? Їх мешканці обирали, то нехай і вимагають у ОСББ. А яким боком тут антимонопольний комітет , я не розумію. Що, антимонопольний комітет має ганятись за боржниками? Для цього є відповідні служби. А про пеню за затримку оплати забули?
Лучанин Показати IP 17 Липня 2019 19:31
" Опалювальний сезон у Луцьку може ропочатися у листопаді " - то перша половина речення. А друга - " ...і в ньому ж і закінчитися " . Правда, разом і закінчиться термін вашого перебування на посадах !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus