USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Опалювальний сезон у Луцьку – під судовим захистом

28 Жовтня 2008 09:14
Луцький міськрайонний суд заборонив припиняти опалювальний сезон у Луцьку. Про це під час прес-конференції розповів Луцький міський голова Богдан Шиба, – повідомляє 28 жовтня репортер «Волинських Новин».
Як зазначив міський голова Богдан Шиба, Луцький міськрайонний суд заборонив «Луцьктеплу» припиняти подачу гарячої води і тепла мешканцям обласного центру. Окрім того, «Нафтогазу» і ДК «Газ України» заборонено відключати  від газу об’єкти теплопостачапаня.
Довідково:
На відміну від багатьох інших міст України, в Луцьку опалювальний сезон розпочався вчасно і припиниться не раніше 15 квітня 2009 року. «Інформація про те, що через відсутність лімітів на газ у Державного комунального підприємства «Луцьктепло» в обласному центрі Волині може припинитися опалювальний сезон, не відповідає дійсності», – йдеться у коментарі першого заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської на офіційному сайті Луцької міськради.
«Хочу нагадати, що опалювальний сезон у Луцьку почався вчасно і законно, і на сьогодні опалення подається в усі соціально-побутові об’єкти та житлові будинки міста. Початку сезону опалення передував ряд легітимних підстав. По-перше, було підписане розпорядження міського голови від 13 жовтня, яке  зобов’язало ДКП «Луцьктепло» розпочати опалювальний сезон, з моменту встановлення середньодобової температури зовнішнього повітря протягом трьох днів +8С. По-друге, на момент початку сезону ДКП «Луцьктепло» не мало жодних боргів за використаний газ перед ДК «Газ України». Що ж до боргу у 4,3 млн. грн., який згадують у претензіях, то це – сума, яку досі держава не повернула «Луцьктеплу» для погашення різниці в тарифах. А повернути повинна була – згідно з урядовою постановою № 902 від 8 жовтня. Фактично це – борг держави, а не «Луцьктепла» перед газовиками…» – пояснила Лариса Соколовська.
По-третє, наголосила перший заступник міського голови, пуску луцьких котелень, у тому числі котельні на Карбишева, 2, передувало рішення міської та обласної комісій з техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Їх учасники одноголосно й категорично ствердили: оскільки ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» (формальний власник котельні) мають значний борг перед ДК «Газ України», то котельню повинне запустити «Луцьктепло», яке боргів за газ не має.
Таке рішення підтвердив 14 жовтня і голова Волинської ОДА Микола Романюк, видавши розпорядження «Про забезпечення мешканців 33-го та 40-го кварталів м.Луцька послугами з централізованого теплопостачання».
«Що ж до причини відсутності так званих лімітів на газ, то це – всього лиш формальна відсутність констатації факту, що «Луцьктепло», не маючи боргів, має право на отримання газу. Впевнена, що нам вдасться переконати керівництво ДК «Газ України» у безпідставності їх претензій. Керівництво міста та комунального підприємства «Луцьктепло» не допустить появи будь-якої підстави, яка б загрожувала відключенню луцьких котелень від газу посеред опалювального сезону», – додала Лариса Соколовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталя Показати IP 28 Жовтня 2008 10:25
Панове, Ви подаєте недостовірні довідки про те, що "в Луцьку опалювальний сезон розпочався вчасно". Проведіть хоча б невеличке опитування мешканців міста. У мене, наприклад, опалення увімкнули лише 20 жовтня
Олексій ДУДИЧ Показати IP 28 Жовтня 2008 14:06
тут вимальовується дві проблеми: 1) тиск газу можуть знизити на вході в Луцьк чи в область... 2) вартість газу понад ліміт тарифікується по 1565 грн, як для промисловості, що в двічі більше, аніж з лімітом. Хто платитиме різницю? Лучани? Тре ждати значного збільшення тарифів на тепло з таким підходом... :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus