USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Опалювальний сезон у Луцьку розпочався із надзвичайної ситуації

15 Жовтня 2009 15:43
Початок опалювального періоду в обласному центрі Волині виявився невдалим: робочий тиск газу в розподільчій мережі міста знизився до критичного мінімуму, інформують 15 жовтня «Волинські новини».
Через несанкціонований відбір газу котельнями ДКП «Луцьктепло» тиск газу знизився до рівня відсікання автоматичної системи на газорегуляторних пунктах міста, повідомили у прес-центрі ВАТ «Волиньгаз».
Нагадаємо, за день до офіційного початку опалювального періоду міський голова Богдан Шиба видав розпорядження достроково запустити котельні, мотивуючи таке рішення погіршенням погодних умов.
Виконуючи розпорядження міського голови, працівники котелень самовільно зірвали пломби на котельнях і запустили їх у роботу.
Ситуацію ускладнює і те, що традиційно 15 жовтня відбувається розпломбування котлів у приватних забудовах міста. Тож уночі, коли на вулиці похолоднішає, і міські жителі споживатимть більше газу, тиск впаде ще далі.
Подібну проблему місто переживало рік тому, коли через безлімітне споживання газу міськими котельнями зупинились Гнідавський цукровий завод та інші промислові підприємства. Причиною були борги підприємств теплокомуненерго Луцька за газ.
На сьогодні сукупний борг підприємств «Луцьктепло» та «Теплокомуненерго» станом на початок опалювального сезону 2009-2010 становить понад 41 мільйон гривень. Саме через борги за спожитий газ тепловики Луцька поки не отримали виділених лімітів газу від НАК «Нафтогаз».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 16:04
Шибі закони не писані. Дивно, що Соколовська йому не підсказала, чим це все може закінчитись для міста і, головне, для виборців :)
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 16:22
Соколовська просто боїться щось сказати
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 17:07
"...працівники котелень самовільно зірвали пломби на котельнях..." ви як завжди пишете повну фигню! якісь фантазії неграмотних випускників журналістів!
вого КРОК Показати IP 15 Жовтня 2009 17:58
ЧУДОВО!!!Спасаючи "критичну" ситуацію в Луцьку мер прийняв єпохальне рішення - "ПОПУСТИТИ" міський бюджет рівно на суму штрафу за несанкціонований (трішечки крадений)відбір газу.А ми,наповнювачі того самого бюджету,повинні зійти синтеминтальними слізьми передвиборчої "ВДЯЧНОСТІ"!!VIVA CESAR!!
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2009 09:33
Які штрафи? Які кредити? Міський голова притулок збудує для безпритульних тварин!!!
Анонім 15 жовтня, 17:07 194.44.130.34 Показати IP 16 Жовтня 2009 11:06
шоб повернути вентиль на трубі і запалити пальник в котельні - тре сперва зірвати пломбу, яку ставлять газовики. Торік Шиба сам на камеру зривав пломби - дикість якась! Тріколіч йому в прямому єфірі на селекторі матюків нагнув... Цукровий вночі зупинився і Шиба попав на велике бабло! ВОНО ПРАЦЮЄ! ВОНО - ЦЕ ШИБА!!
Анонім 15 жовтня, 17:07 194.44.130.34 Показати IP 16 Жовтня 2009 11:18
шоб повернути вентиль на трубі і запалити пальник в котельні - тре сперва зірвати пломбу, яку ставлять газовики. Торік Шиба сам на камеру зривав пломби - дикість якась! Тріколіч йому в прямому єфірі на селекторі матюків нагнув... Цукровий вночі зупинився і Шиба попав на велике бабло! ВОНО ПРАЦЮЄ! ВОНО - ЦЕ ШИБА!!
Ділетантам та провокаторам! Показати IP 16 Жовтня 2009 20:52
Ви насправді хворі своїми фантазіями!!! Які пломби, які вентиля, які штрафи??? Котельні не були запломбовані, вони працювали на підігрів гарячої води!!! Ви, великі спеціалісти, плутаєте події минулого року, коли котельня на Карбишева була повністю заглушена та опломбована! Тоді дійсно зривали пломбу щоб подати газ та запустити котельню. Перед початком цього опалювального сезону усі котельні знаходилися в робочому стані, газ подавався, і вони працювали. Для подачі опалення була збільшена потужність, тому збільшилось споживання газу та впав тиск в мережі. Але ніхто жодних пломб НЕ ЗРИВАВ!!! Припиняйте сіяти паніку!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus