USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Опозиція на Волині заявила про знущання над Тимошенко

7 Травня 2012 12:27
Опозиційні фракції у Волиньраді закликали представників опозиційних сил, громадських демократичних організацій протистояти порушенням загальнодемократичних норм в Україні, публічно давати правдиву оцінку діям представників влади, які порушують права людини, демократичні норми.

Про це йдеться у спільній заяві фракцій «Батьківщина», «Свобода» і «Фронт Змін» у Волинській облраді, - повідомляє прес-служба представницького органу.

Опозиційні депутати обурені повідомленням про застосування фізичного впливу до екс-Прем’єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, яка перебуває у Качанівській виправній колонії.

«21 квітня її насильно було перевезено у Харківську залізничну лікарню. Останнім часом до Юлії Тимошенко навіть не допускали її захисника Сергія Власенка та доньку Євгенію, що є цинічним порушенням прав засудженої. Ми також сумніваємось в об’єктивності лікарів пенітенціарної служби, яким довірено поточне лікування Юлії Володимирівни», - йдеться у заяві.

Така ситуація в опозиціонерів викликає побоювання не лише за здоров’я опозиційного лідера, а й за її життя. Мовляв, уже 15 діб триває голодування Тимошенко.

«На ці факти вже відреагували керівники Європейського Союзу, Німеччини, Швеції, США та інших країн, які стурбовані застосовуванням фізичної сили до лідера опозиції Юлії Тимошенко, заявили про свої наміри бойкотувати проведення Євро-2012. За нинішньої влади Україна стрімко втрачає ознаки цивілізованої європейської держави, набуває репутації варварської диктаторської країни, де насилля над беззахисною жертвою – будь то лідер партії, звичайний громадян – стають нормою повсякдення», - вважають автори звернення.

У документі зазначається, що моральні й фізичні знущання над Юлією Тимошенко свідчать про абсолютну неадекватність влади, всієї судової системи – від Генпрокурора до конвоїра.

«Ми вимагаємо захисту для Тимошенко й покарання для тих нелюдів, які забули про людську гідність, притягнути винних у застосуванні фізичного впливу на Юлію Володимирівну Тимошенко до найсуворішої відповідальності відповідно до чинного законодавства України», - йдеться у заяві.


На думку опозиційних депутатів, в Україні органи, які мусять захищати закон, перетворились на «карально-репресивний апарат проти всього народу: нелюдські умови тримання під вартою; використання міліцейських підрозділів проти мітингів та мирних зібрань громадян; розправа над інакомислячими; повне ігнорування елементарних прав людини та її гідності – ось характерні риси нинішньої «правоохоронної системи» і держави в цілому. Нинішня влада міні-репресіями (моральним тиском, залякуванням, шантажем) намагається добиватися від депутатів прийняття рішень, вигідних владі Партії регіонів».

Під документом підписалися голова фракції «Батьківщина» Анатолій Грицюк, лідер фракції «Свобода» Анатолій Вітів та керманич фракції «Фронту Змін» Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 7 Травня 2012 22:51
Класно виходить - якщо для всіх інших зеків це є відбуванням покарання, то для тиМошенко - це "моральні й фізичні знущання". Принаймні до закінчення дії "газового договору" ВОНА мусить відсидіти! Хоча є варіант, який би влаштував всіх - нехай сплачує 100% всім за газ і гуляє собі за межами держави. Класний ми народ. Вони нас "гвалтують", а ми за них горою! Доречі ніяк не можу збагнути хто в нас на Волині є опозицією - БЮТ&Co до Регіонів, чи навпаки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus