USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Орендну плату за водні ресурси на Волині збільшать в чотири рази

20 Жовтня 2010 13:59
З 2011 року орендну плату за використання водних ресурсів збільшать у чотири рази: з двох до восьми тисяч за гектар у рік.

Про це 20 жовтня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства повідомив начальник Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Волинській області Сергій Кордонський.

Однак, збільшення оренди, на думку депутата облради Валерія Діброви, може викликати протести з боку орендарів. Передусім тому, що в такому випадку для них стане проблемним орендувати озера, які і за площею часто більші, й відрізняються від ставків за інтенсивністю ловлі риби

Кордонський каже, що вже багато орендарів відмовляються від нової плати, а тому ймовірно, розмір плати залежатиме від розміру водного плеса. Чим воно буде більше – тим меншою буде ціна.

Діброва також порадив управлінню де шукати гроші для діяльності. Зокрема, штрафувати тих, хто самовільно забудовує прибережні зони та бере гроші з рибалок, котрі хочуть рибалити на природних озерах з вудочкою. За законом – це право є безкоштовним. Депутат каже, що таких прикладів безліч, а тому варто посилити контроль.

За словами Кордонського, протягом року управління скало 1475 протоколи за порушення норм рибальства і затримано 1498 порушників. Загальна сума штрафу – 60,833 тисяч гривень. По 11 особах порушені кримінальні справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus