USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Організацію переселенців у Луцьку звільнять від орендної плати

21 Червня 2016 12:17
Надати пільгу з орендної плати за нежитлове приміщення по проспекту Соборності, 11а, ГО «Переселенці Криму та Донбасу» рекомендує профільна комісія міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації 21 червня.

Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності міськради Алла Грабко, приміщення площею 17,9 метра квадратного перебуває у поганому стані та зараз його використовувати неможливо. Громадська організація є неприбутковою, має небагато членських внесків, тож коштів не вистачить на орендну плату, яка зараз становить 206,77 гривні на місць без ПДВ. Наступного року можлива індексація та підвищення орендної плати. Враховуючи непрості життєві обставини переселенців, які мешкають в орендованих квартирах, просять надати пільги організації та зменшити орендну плату до 1 гривні. За комунальні послуги ГО сплачуватиме окремо.

Голова ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова розповіла, що 90% членів організації – жінки з маленькими дітьми або школярами, які усі винаймають квартири, сплачуючи щомісяця понад 2 тисячі гривень. Декілька родин були змушені повернутися додому на тимчасово окуповані території, адже залишили там житло. Організація існує впродовж двох років і попри складний матеріальний стан , з її слів, встигла багато зробити. Так, висадили алею єдності у центральному парку міста, проводять безплатні англомовні школи для дітей переселенців тощо.


Члени комісії рекомендували надати громадській організації пільгу при сплаті за оренду приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus