USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ошукані волиняни 10 років судяться з кредитною спілкою

6 Лютого 2019 15:51
Більше сотні потерпілих та понад мільйон гривень боргу − мешканці Горохівського району вже 10 років намагаються повернути свої вклади зі спілки «Горохів Кредит», пише Під прицілом з посиланням на сюжет ТРК Аверс.

Вже більше десяти років триває судова тяганина, у якій фігурує директор спілки «Горохів Кредит» Світлана Хепіна.

Суть справи така: люди вносили так звані «депозити», тобто давали спілці кошти під відсотки і таким чином ставали членами спілки «Горохів Кредит». Однак, коли прийшов час виплачувати людям відсотки, чи просто повертати вклади, у спілки закінчились кошти.

«Сказали, в нас нема грошей. А де ж вони? Ми 42 тисячі вклали, сім’я моя. Тоді був процент, вартували ті шось гроші. Людина ж відповідальна, печатку має, я б ніколи не подумав, що то не кредитна спілка, а ХАП-спілка. Взяти взяли, а віддати немає», − розповідає потерпілий.

«10 років тривало судове слідство. Допитували раз людей, через рік ще раз, через два роки ще раз... Все це «кришувалося». Нам навіть представник з прокуратури, який був відповідальний за це розслідування, прямо нам сказав: «Вони вже, хлопці, до вас підготувалися», − розповів потерпілий Роман Рубаха.

За той час, що триває судова тяганина, декілька потерпілих померли.

Пані Людмила представляє свою загиблу доньку, яка так і не змогла дочекатись повернення коштів. Серед потерпілих є й інваліди. Незважаючи на всі укладені договори спілка «Горохів Кредит» кошти так і не повернула. Хоча, зі слів потерпілих, за час судового слідства, директор спілки Світлана Хепіна побудувала собі двоповерховий будинок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 6 Лютого 2019 17:30
А чого не розслідували і не повідомляють про те, скільки працівників правоохоронних органів взяло у цієї спілки кредити і не повернули їх?
Петро Показати IP 6 Лютого 2019 19:40
Ніхто ці гроші не вкрав. Вони в наданих кредитах, які позичальники не повертають. А виконавча служба не працює.
місцевий Показати IP 6 Лютого 2019 22:36
А дійсно, про потерпілих відомо, а про тих хто взяв і не повертає а ні слова. Оголосіть список. В Горохові всі про всіх все знають. Ху із ху. Чи дійсно такі бідні, ті, що не можуть повернути кредити, хоча рулять тойотами, бехами, лексусами і іншими недешевими тачками. І колектори чось не викуповують кредитні борги цих перців. Короче люди, думайте в наступний раз, куди й кому віддаєте свої непосільним трудом нажитиє. А то все життя робити на разваділ і залишаєтесь в лохах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus