USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ошукані шахраєм Робертом Флетчером є і на Волині. ВІДЕО

3 Березня 2009 16:28
Нині Головним слідчим управлінням МВС України  проводиться досудове слідство в кримінальній справі за обвинуваченням громадянина США Флетчера  ІІІ Роберта Томаса у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 статті 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), що карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна. Правоохоронці Волинської області розшукують постраждалих від цієї «фінансової піраміди» волинян, – 3 березня повідомляють «Волинські Новини».
 
Останнім часом почастішали випадки шахрайств стосовно громадян, які, довірившись малознайомим людям, вкладали свої заощадження в сумнівні проекти. Спокусившись на високі відсотки, що пропонувалися, люди віддавали гроші, особливо не переймаючись належним оформленням документів. Траплялися випадки, коли значні суми коштів віддавали просто під розписку на позику.
 
За інформацією ВЗГ УМВС у Волинській області, нині Головним слідчим управлінням МВС України  проводиться досудове слідство в кримінальній справі за обвинуваченням громадянина США Флетчера  ІІІ Роберта Томаса у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 статті 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), що карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Досудовим слідством встановлено, що у 2006 році він, перебуваючи у місті Києві, з метою заволодіння шляхом обману та зловживання довірою, грошовими коштами громадян України створив товариство з обмеженою відповідальністю «Глобальна система тренінгів». Основним видом діяльності цього товариства було проведення тренінгів, семінарів та лекцій, на яких Флетчер ІІІ Роберт Томас, зловживаючи довірою присутніх громадян, повідомляв їм завідомо неправдиву інформацію про те,  що він має можливість шляхом отримання від громадян України коштів вигідно їх вкладати у різноманітні  інвестиційні проекти на території України та виплачувати великі відсотки за рахунок прибутків від них.
 
На виконання вищезазначеного злочинного плану громадянин США  у період з 2007 року по листопад 2008 року отримав від введених в оману людей  кошти під приводом інвестування їх у різноманітні проекти, оформлюючи це укладанням договорів позики та спільної діяльності. Отримані ж гроші на виконання  вказаних договорів не повернув та заволодів ними шляхом обману і зловживання довірою.
 
Правоохоронці Волині  закликають громадян, які потерпіли від шахрайської діяльності Роберта Флетчера, не зволікати з поданням відповідних заяв. Адже таке зволікання   значно ускладнює розслідування цієї кримінальної  справи, а головне – повернення коштів громадян. Саме вчасне звернення тих, хто втратив свої гроші  з відповідною заявою до правоохоронних органів  може не лише допомогти встановленню істини у справі,  а й сприятиме поверненню привласнених шахраями немалих сум та відновленню порушених прав громадян.
 
Всі, хто постраждав від дій зловмисників, можуть звернутися до правоохоронних органів по місцю проживання або в УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області за телефоном 8 (0332) 74-24-48.
 
Довідково:
 
Минулоріч «ВН» писали про відкриття філії компанії Роберта Флетчера у Луцьку, після якого у місцевих мас-медіа промайнуло ряд рекламних сюжетів та публікацій. Що насправді являла собою «Глобальна система тренінгів, читайте тут.
 
Також у видання є ексклюзивне відео про те, що на одному з таких «тренінгів-семінарів для успішних людей», який пройшов на початку жовтня 2008-го в обласному центрі Волині, пропонували довірливим громадянам. Захід організували та провели представники компанії GST (Глобальна Система Тренінгів).
 
«В місті ця компанія лише розпочала роботу, тому можливість реалізувати себе в новому бізнесі мають усі охочі…GST  вирізняється серед собі подібних тим, що дає не тільки теоретичні, а й практичні знання», – розповів тоді Сергій Савлович, один із засновників GST.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Уважний читач Показати IP 4 Березня 2009 09:50
До речі, на "Волинських новинах" з'явилася інформацію про те, що Флетчер - шахрай за кілька тижнів до його арешту, і це в той час, як інші волинські ЗМІ вихваляли його "Глобальну систему тренінгів" й закликали людей відвідати щойно відкриту у Луцьку філію.
Анонім Показати IP 5 Березня 2009 21:41
якби поділився баблом з нашими чиновниками то б не заарештували його, жив би і процвітав, а так жадність погубила його справу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus