USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Оскар-2023»: представили шорт-лист претендентів на премію, є фільм з України

23 Грудня 2022 00:21
Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила шорт-лист претендентів на 95-ту премію «Оскар» у десяти категоріях.

Повний список номінантів буде опублікований 24 січня, інформує УНН, посилаючись на The Hollywood Reporter.

У список можливих номінантів на премію у категорії «Найкращий документальний фільм» потрапив спільний фільм України, Данії, Швеції та Фінляндії – «Будинок зі скалок» («A House Made of Splinters»).

Цього року вимогам премії «Оскар» відповідали 144 документальних повнометражних фільми, 15 з яких увійшли до шорт-листа. Серед них: «All That Breathes» (Все, що дихає), «All the Beauty and the Bloodshed» (Вся краса і кровопролиття), «Children of the Mist» (Діти туману), «Navalny» (Навальний) та інші.

Серед 200 короткометражних документальних фільмів, які відповідали вимогам, до шорт-листа потрапили 15, а також 15 анімаційних короткометражних фільмів (81 відповідав вимогам).

До шорт-листу претендентів у категорії «Найкращий іноземний фільм» увійшли 15 фільмів, зокрема: «Близько» (Close, Бельгія), «Рішення залишити» (Decision to Leave, Південна Корея), «Бардо» (Bardo, Мексика), «Тихо на західному фронті» (All Quiet on the Western Front, Німеччина), та інші.

Також кіноакадемія представила претендентів у таких категоріях: «Найкращий художній короткометражний фільм», «Найкращий звук», «Найкращий грим та зачіски», «Найкраща пісня», «Найкраща музика» та «Найкращі візуальні ефекти».

Голосування за номінантів триває з 12 по 17 січня, вони будуть оголошені 24 січня.



95-та церемонія вручення премії «Оскар» запланована на 12 березня 2023 року.

Нагадаємо, українська драма «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач потрапила у довгий список претендентів на премію «Оскар» 2023 року. Втім, до шорт-листа фільм не увійшов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus