USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Основні симптоми «свинячого грипу»: як уберегтися

13 Січня 2016 09:47
Висока температура, головний біль, біль у м'язах, у горлі, кашель та нежить - ось основні симптоми "каліфорнійського" або ж "свинячого" грипу, - інформує ТСН.

Особливо фахівці радять бути обережними людям, які в групі ризику захворюваності. Окрім дітей та людей поважного віку, це пацієнти з надлишковою вагою, люди, які хворіють на цукровий діабет, бронхіальну астму. Також слід бути обрежними вагітним. Найголовніше, про кажуть медики: якщо температура тіла піднялася вище 38 градусів – слід терміново звертатися до лікаря вже в перший день недуги.

Фахівці застерігають, що всі пацієнти, які померли від грипу, звернулися по допомогу запізно.

Згідно з офіційними даними, з початку епідемічного сезону в Україні зареєстровано 25 летальних випадків від грипу, підтверджених фахівцями обласних вірусологічних лабораторій. У перші дні нового року померли 12 чоловік.

Згідно з даними Центру грипу та ГРВІ "Українського центру з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України" та Держсанепідслужби України, за перший тиждень нового року у країні захворіли 123,7 тисячі осіб. Із них 61,7% - діти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 13 Січня 2016 11:39
ТСН за який рік новину взяло, ще з часів юлячого грипу? Ці симптоми підходять під будь-який грип. Хто визначив який зараз штам в україні? Хто? Правильно, ніхто! От до діда Ніхто і звертайтеся за порадами, раз медицина відпочиває. А в іншому все вірно, раніше допоможете собі - раніше видужаєте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus