USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Остаточний розмір індексації пенсій визначать у лютому, – Мінсоцполітики

18 Січня 2024 09:00
Оголошений розмір індексацій пенсій на рівні 13% є попередньою цифрою, остаточно він буде відомий ближче до кінця лютого.

Про це під час пресконференції в Укрінформі, присвяченій підсумкам роботи Міністерства соціальної політики у 2023 році, повідомила перший заступник міністра Дарія Марчак.

«Індексація пенсій планується. Проте 13% – це попередня цифра, яку ми рахували в серпні, подаючи проєкт бюджету Пенсійного фонду на 2024 рік. Остаточний розмір індексації буде порахований, коли надійдуть показники розміру середньої заробітної плати за 2023 рік, що відбудеться у другій половині лютого. Тоді ми побачимо точні дані, щоб розрахувати відсоток індексації», – повідомила Марчак.

Читати ще: Пенсії та доплати в Україні знову перерахують. Які категорії отримають підвищення виплат

За словами представниці Мінсоцполітики, згідно із базовим планом, перерахунок пенсій має відбутися з 1 березня 2024 року. З 1 квітня планується переглянути і розміри виплат для працюючих пенсіонерів.

«Торік з 1 липня ми ще проіндексували пенсії для державних і місцевих службовців. Цього року також плануємо це зробити, але, звичайно, все це буде залежати від динаміки надходження ЄСВ – чи будемо ми виправдовувати ті планові показники, які нам довело Міністерство фінансів», – додала Марчак.

Також у 2024 році будуть збережені і так звані «вікові доплати» пенсіонерам.

«Що стосується додаткових виплат пенсіонерам за досягненням ними 70, 75 та 80 років, вони продовжують здійснюватися. Так само як і «дотяжки» до мінімуму (гарантований мінімальний, залежний від віку, розмір пенсії. – ред.). На додаток, в цьому році ми плануємо проіндексувати цю мінімальну гарантію», – сказала перший заступник міністра.

Читати ще: Пенсії в Україні: де найвищі виплати та скільки отримують на Волині

Станом на 1 січня 2024 року середній розмір пенсії в Україні становить 5 385 грн, при цьому 51% пенсіонерів отримують виплати, які не перевищують 4 000 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus