USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Освітяни виступили проти нового проекту закону «Про освіту»

25 Листопада 2015 14:10
Понад 640 тисяч освітян виступають проти прийняття нового Закону "Про освіту". Про це повідомляє Osvita.ua

У Профспілці зазначають, що законопроект "Про освіту" подано на розгляд парламентарів із порушеннями та без погодження з всеукраїнськими профспілками та їх об'єднаннями.

"Законопроект не був наданий на розгляд ні Профспілці працівників освіти і науки України, яка представляє понад 1,7 мільйона освітян, студентів й ветеранів педагогічної праці, ні Спільному представницькому органу об'єднань профспілок. А пропозиції та застереження, які подавалися до парламентського Комітету з питань науки і освіти та Міністерства освіти і науки України Профспілкою та її територіальними організаціями, не були враховані у жодному із доопрацьованих варіантів", - зазначають у профспілці.

Повідомляється, що таку позицію підтримали понад 640 тисяч вчителів, викладачів, вихователів, керівників гуртків, інших працівників загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних, вищих, професійно-технічних навчальних закладів, органів і установ освіти.

"Від імені освітянської громадськості Профспілка висловлює категоричний протест прийняттю Закону України "Про освіту", норми якого будуть погіршувати та звужувати зміст прав та свобод освітян, порівняно з чинним законом", - наголошують у профспілці.

Профспілка вимагає недопущення прийняття законопроекту "Про освіту", в якому передбачено фінансування галузі в обсязі не менше 7 % ВВП, відсутні гарантії щодо рівня оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників та спеціалістів освіти, погіршено їхні умови праці шляхом запровадження контрактів, сертифікації, конкурсів, подовженого робочого дня, наповнюваності класів і шкіл, оплати за підвищення педпрацівником кваліфікації, запропоновано норми про повернення коштів за навчання, відсутні норми про джерела виготовлення документів про освіту, та інші, що звужують права освітян.

Повідомляється, що до спікера парламенту Володимира Гройсмана та голови профільного комітету парламенту Лілії Гриневич направлено листи з вимогою при прийнятті нового закону врахувати позицію делегатів з'їзду Профспілки працівників освіти і науки України.

Нагадаємо, Міністерство освіти й науки оцінює вартість реалізації положень нової редакції закону про освіту в 300 млн гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ас Показати IP 25 Листопада 2015 14:28
я написав про те що непотрібно вітати некчем освітян горе міністра освіти і старого комуняку колишнього очільника освіти це бездарі моральні інваліди які калічать наших дітей більшість вчителів це нормальні люди які залежать від цих нікчем як кажуть що посієш те і пожнеш О С В І Т А це основа всьго
Анонім Показати IP 25 Листопада 2015 16:49
мене цікавить де підручники для 4-го класу, коли вони будуть і чи будуть взагалі
124 Показати IP 25 Листопада 2015 20:47
"бііідні" вчителі....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus