USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Освітні заклади Волині отримали копії Луцького Євангелія. ОНОВЛЕНО. ФОТО

14 Березня 2013 09:41
Копії однієї з найдавніших богослужбових книг України – Луцького Євангелія - передав навчальним закладам та бібліотекам області Митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт.

Про це повідомляє IA ZIK.

Так, пам’ятку галицько-волинської книгописної школи отримали Луцький національний технічний університет, Волинський інститут післядипломної освіти, Волинська обласна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, бібліотека Волинської духовної семінарії та інші заклади.

«Якщо буде така потреба, ми видрукуємо видання ще більшим тиражем», – сказав Митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт.

Владика Ніфонт також зазначив, що пам’яткою зацікавились українські та закордонні науковці.
Голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ Валентин Марчук розповів, що для Луцького Євангелія планують провести презентаційні виставки за кордоном. Зокрема у Франції, Італії та штаб-квартирі Ради Європи в Страсбурзі.

Разом із Євангелієм, навчальні заклади та бібліотеки отримали ще один подарунок: повне зібрання творів Гоголя в 17-ти томах.

Довідково:
Луцьке Євангеліє – пам’ятка галицько-волинської книгописної школи та пам’ятка української мови XIV століття. Луцьке Євангеліє майже на два століття старше за Пересопницьке Євангеліє, і вважається його предтечею. Це одна з найдавніших богослужбових книг України, що збереглася до наших днів.

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus