USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Озброєна банда регулярно грабувала магазини та валютників у Луцьку

13 Травня 2013 11:57
Озброєні злочинці неодноразово грабували магазини та валютників у Луцьку, за що їх засудили.

Про це інформує Під прицілом.

Так, один із зловмисників придбав вогнепальну зброю та бойові припаси і створив стійку організовану групу задля вчинення нападів. Чоловік керував озброєною бандою та забезпечував її фінансування.

Для того, щоб постраждалі не чинили опору, бандит заздалегідь придбав газовий пістолет моделі «ИЖ 79-8» калібру 8 міліметрів, якого переробили для стрільби патронами калібру 5, 45 міліметрів (МПЦ) та пістолет моделі «ФОРТ-12р» калібру 9 міліметрів, якого переробили для стрільби патронами калібру 9х17 мм (браунінг) і пістолет системи Макарова. Крім цього, члени банди заздалегідь виготовили зі спортивних шапочок маски з прорізами для очей, придбали спецодяг, номерні знаки від інших транспортних засобів та глушники для пістолетів.

Протягом 6 місяців злочинці нападали на магазини та окремих осіб. Вони напали на магазин продовольчих товарів, вкравши 9 тисяч гривень та мобільний телефон, а також на чоловіка, який при цьому отримав вогнепальне поранення, та заволоділи коштами та майном останнього на суму понад 80 тисяч гривень, а також напали на двох людей, яким також заподіяли вогнепальні поранення.

Перед нападами злочинці продумували план дій, приїжджали на місце злочину автомобілем, розподіляли між собою ролі та обдумували шляхи відходу з місця вчинення злочину та місце їх наступної зустрічі.

У магазині організована банда вимагала гроші. Якщо ж продавці казали, що грошей у касі немає, ті приставляли зброю та насильно вимагали віддати їм кошти.

Чоловік, на якого згодом напали злочинці, займався обміном іноземної валюти у Луцьку. Аби напасти на нього, зловмисники чітко прораховували маршрут чоловіка, місце його проживання та встановлювали за ним спостереження. Коли ж той повертався додому, злочинці напали на чоловіка та вдарили його. Коли постраждалий впав, бандити приставили до нього вогнепальну зброю та вкрали більше 80 тисяч гривень. Здобуті гроші зловмисники поділили між собою, більшу частину заробленого залишив собі керівник банди.

Коли ж бандити втретє вчиняли злочин, вони достовірно знали, що постраждалий також займається обміном валют та має при собі чималу суму готівки. Впродовж 2 місяців зловмисники стежили за чоловіком. Після того, як той вийшов із двома сумками грошей з дому, він сів в автомобіль і намагався виїхати з двору. У цей час бандити на машині перегородили йому проїзд та почали стріляти у лобове скло автомобіля.

Згодом зловмисники підбігли до машини із потерпілим та намагались вкрасти сумку із грошима, однак втрутились знайомі потерпілого і зловмисникам довелось втекти з місця злочину так і не заволодівши грошима.

За вироком суду, керівник озброєної банди отримав покарання у виді позбавлення волі терміном на 9 років з конфіскацією усього майна. Одному з учасників банди суд призначив позбавлення волі до 8 з половиною років, іншому – 8 років.

Старший прокурор відділу прокуратури Волинської області, який брав участь у розгляді справи в суді першої інстанції, подав апеляцію, у якій просить вирок суду скасувати та призначити більш жорсткий.

Суд вирішив частково задовольнити апеляцію прокурора. Тому керівнику банди суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 11 років із конфіскацією майна. Іншому зловмиснику – 9 років та 6 місяців, а третьому члену банди – 9 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus