USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Озеро Пісочне може зникнути

24 Листопада 2017 09:36
У Шацькому районі стурбовані екологічним станом довкола озера Пісочне. Кажуть, воно може зникнути. Причиною усьому - водорості, які надто швидко розповсюджуються.

Про це йшлося під час засідання чергової шістнадцятої сесії Волинської обласної ради сьомого скликання 23 листопада.

Із цього приводу депутат Володимир Дибель інформував, що ситуація почала погіршуватися коли біля озера облаштували дві рекреаційні зони.

«Шацька райдержадміністрація дала розпорядження Шацькому національному парку розробити план для двох рекреаційних зон відпочинку площею 11 гектарів. Завдання виконали, зони відпочинку знаходяться біля самого озера Пісочне. Втім екологи розрахували, що рекреаційне навантаження має бути не більше 2 тисяч осіб на день. Натомість, там перебувають більше 3 тисяч людей.

Як результат, різко збільшується кількість водоростей, що свідчить про зростання кількості органічних продуктів у водоймах. Якщо нічого не робити, то за кілька років втратимо цю перлину Волині. Мешканці навколишніх сіл занепокоєні ситуацією», - розповів депутат.

Він також озвучив запит до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, до начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Дмитра Новохатського, аби призупинили рішення РДА й припинили дію рекреаційних пунктів.

Присутні підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus