USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Падіння ракети, евакуація з гарячих точок, «Мрія»: відомий кінооператор із Луцька показав наслідки приходу «русского мира» в Україну. Фото

7 Квітня 2022 07:00
Майже півтора місяця триває активна фаза російсько-української війни. Мільйони українців були змушені покинути власні домівки. Ще тисячі борюся з рашистськими окупантами зі зброєю в руках, усувають наслідки бомбардувань, евакуйовують населення чи волонтерять.

Ущент зруйновані вулиці українських міст, понівечений легендарний літак Ан-225 «Мрія», рішучі обличчя військових і вкриті зморшками болю обличчя цивільних – щодня відважний спротив українських захисників, долі людей і міст, які опинилися на гарячих напрямках війни, документує відомий кінооператор родом із Луцька Сергій Михальчук.

Як він розповів Інформаційному агентству Волинські Новини, нині його завдання – висвітлювати правду про те, що зараз відбувається в Україні, аби люди у всьому світі знали й розуміли, що переживають українці. Саме в цьому він вбачає свій громадянський, творчий обов’язок, обов’язок перед країною, в якій народився.
Сергій Михальчук на світлині колеги Павла Петрова. 17 березня. Київ

Читати ще: Зруйновані людські долі і міста на світлинах кінооператора з Луцька

Довідка

Сергій Михальчук – український кінооператор, заслужений діяч мистецтв України.

Фільмографія: «Мамай», I. D., Las Meninas, «Ілюзія страху», «Поводир, або Квіти мають очі», «Під електричними хмарами», Merry-Go-Round, «Дике поле», «Екс», «Анна Київська» та інші.

Також у доробку Сергія – роботи над документальними стрічками, телефільмами, відеокліпами та рекламними роликами.

Нагороди: Срібна медаль братів Люм’єр на кінофестивалі «Любіть кіно», «Найкращий оператор» за фільм «Любовник» на Міжнародному фестивалі в Сан-Себастьяні, «Срібний ведмідь за видатний внесок у мистецтво» за фільм «Під електричними хмарами» на Берлінському кінофестивалі, Золота дзиґа «Найкращий оператор-постановник» за фільм «Дике поле».

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Сергія МИХАЛЬЧУКА
14-15 березня. Київ
17 березня. Падіння російської крилатої ракети в Броварському районі
18 березня. Київ
19 березня. Білогородка. Евакуація
Березень. Київ
29 березня. Ірпінь
1 квітня. Макарів
3 квітня. «Мрія»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus