USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Яка ситуація на фронті в районі Бахмута та Соледара – пояснюють в ISW

10 Січня 2023 12:27
Російсько-окупаційні війська 8 і 9 січня продовжували наземні атаки в місті Соледар Донецької області та на його околицях. Ситуація там нині надзвичайно складна.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW), передає Громадське.

Там цитують представників українського оборонного відомства, які зазначали, що, хоча росіяни не повністю контролюють Соледар, ситуація там надзвичайно складна, а особовий склад «Вагнера» просувається в окремих районах.

Російські військові блогери стверджували, що сили групи «Вагнера» ведуть бої в центрі Соледара. Опубліковані 9 січня кадри показують інтенсивний взаємний обстріл зі стрілецької зброї біля адміністративної будівлі Соледара.

Один із блогерів, якого цитує ISW, зазначив, що українські війська зберігають контроль над підприємством «Артемсіль» і прилеглими багатоповерхівками на півночі Соледара.

Читати ще: Закрив небо ціною власного життя: ексклюзивні кадри роботи військових під Бахмутом

Російські джерела також стверджували, що окупанти взяли під контроль села Бахмутське (на південний схід від Соледара), Красну Гору та Парасковіївку (на південний захід від Соледара).

А ще російські джерела стверджували, що бої тривають у селі Берхівка (10 кілометрів на південний захід від Соледара вздовж траси E40 Бахмут – Слов’янськ). Хоча в ISW зазначають, що не спостерігали візуального підтвердження цих заяв.

9 січня російські військові заявили, що окупанти захопили Опитне (3 кілометри на південь від Бахмута). За даними аналітиків, геолокаційні кадри підтверджують, що російські війська досягли незначного прогресу в цьому районі.

Аналітики також цитують Генштаб ЗСУ, який повідомляв, що українські війська відбили російські атаки на Соледар, Красну Гору, Підгороднє та Роздолівку за добу з 8 до 9 січня.

Як ми писали, російські окупанти змінили тактику і розпочали потужний штурм Соледару. Ворог задіяв велику кількість штурмових груп, сформованих з найкращих резервів вагнерівців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 10 Січня 2023 18:08
Чому в isw ми що,не манил МО для пояснения чому мовчать
ОГО Показати IP 11 Січня 2023 18:19
A наxera нам 450 депутатів-мародерів в Верховній зРаді з незаконно мародерно завищенними заплатами в 220000гр. коли населення скоротилося з 45міліонів до 25міліона людей з нещасними мізерними пенсіями в 2200гр.???над мертвими душами половина депутатів яких треба повиганяти а іншим дати зарплату по 22000гр. щоб не відривались від народу і перед тим дати пожити їм на 2200гр. три місяці щоб знали добре на собі яку пенсію призначили ці кати пенсіонерам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus