USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Палата представників розгляне допомогу Україні, щойно ухвалить рішення про бюджет США, – Джонсон

29 Лютого 2024 21:03
Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що його палата розгляне питання про військову допомогу Україні після розгляду питання фінансування американського уряду для уникнення «шатдауну».

Про це він сказав у коментарі Голосу Америки, передає Укрінформ.

У Джонсона поцікавилися, чи має він відповідь на заклик 23 європейських лідерів схвалити нову допомогу Україні.

«Палата представників розглядає всі доступні можливості, і ми повернемося до цього, як тільки уряд отримає фінансування», – коротко сказав спікер.

Джонсон зазначив, що цього тижня конгресмени працюватимуть над врегулюванням безпеки кордону та уникненням «шатдауну» – часткового призупинення роботи урядових установ, що може настати в разі, якщо бюджет не буде затверджено.

Читати ще: Спікер Джонсон після зустрічі з Байденом: Насамперед потурбуватись треба про потреби Америки

«Якщо ми вже збираємося виправити все у цьому світі, ми повинні спочатку виправити Америку. Це означає дві речі: означає захист кордону і фінансування нашого уряду. І тому цього тижня ми дуже наполегливо працюємо, щоб зробити обидві ці речі», – сказав спікер, коментуючи прийняття законопроєкту про додаткове фінансування потреб нацбезпеки, який включає безпеку кордону, фінансування для України, Ізраїлю та Індо-Тихоокеанського регіону.

Також під час брифінгу політик зауважив, що Сенату знадобилося чотири місяці, щоб ухвалити законопроєкт про додаткове фінансування, а Палата представників отримала документ півтора тижня тому.

Як повідомляли, спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає на тому, що питання кордону з Мексикою та уникнення шатдауну необхідно вирішити перед тим, як ухвалювати допомогу іншим країнам.

Спікери 23 парламентів та очільниця Європарламенту надіслали відкритий лист спікеру Палати Представників США Майку Джонсону з проханням внести на розгляд законопроєкт, який передбачає асигнування у розмірі $60,06 мільярда допомоги Україні.

Напередодні лідери Конгресу США досягли угоди про короткострокове продовження фінансування федеральних міністерств і відомств, щоб запобігти шатдауну, оскільки у п’ятницю завершується дія попереднього рішення.

Угода продовжує фінансування низки урядових установ до 8 березня, а решти – до 22 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава.. Показати IP 1 Березня 2024 03:09
відправити перевертня крутити телятам хвости, якщо така ціна його гарантій Україні внаслідок ядерного роззброєння..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus