USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Палац культури у Ковелі за 6 млн хоче викупити фірма депутата міськради

9 Серпня 2022 13:42
Палац культури імені Тараса Шевченка у Ковелі, який відкрили до 175-річчя поета, планують викупити за 6 мільйонів гривень.

Голландський аукціон з продажу майна (торги зі зниженням ціни) відбувся 5 серпня. Один з учасників, який запропонував вищу ціну, є ВКП «Агропромтехцентр», яке належить депутату Ковельської міськради від Аграрної партії, голові депутатської комісії з питань регулювання земельних відносин Павлу Семенюку.

Нагадаємо, ще на початку року стало відомо, що у Ковелі виставили на продаж майно ТзОВ «Камертон», серед якого є й чималий об’єкт нерухомості – Палац культури імені Тараса Шевченка. Загальна площа будівлі – 8 184,1 кв м, вона розташована за адресою: Волинська область, м. Ковель, вул. Володимирська,124.

Зауважимо, це не перша спроба знайти покупця на цю нерухомість. Спершу стартова ціна лота складала 13 238 292 гривні. Однак за таку суму охочих придбати будівлю не знайшлося, тож торги дійшли до «голландського» етапу, коли стартова ціна знизилась удвоє – до 5,56 мільйона гривень. Переможною стала пропозиція ВКП «Агропромтехцентр» – 6 055 607 гривень. Другий учасник – ТзОВ «ТЦ Сієна» запропонував 6 мільйонів гривень. Наразі сторони очікують опублікування протоколу торгів.
До слова, це вже не перша покупка нерухомості у Ковелі, здійснена підприємством депутата міськради, яке займається деревообробкою. ВКП «Агропромтехцентр» у січні 2022 року за три мільйони придбало двоповерхову адмінбудівлю управління сільського господарства і промисловості Ковельської РДА на вулиці Грушевського,14/1 у Ковелі.

У липні 2022 року це ж підприємство запропонувало заплатити 1,75 мільйона гривень за старе приміщення їдальні, розташоване на території колишнього військового містечка у Ковелі.

Палац культури в Ковелі продавався у зв’язку з банкрутством ТзОВ «Камертон». До слова, засновниками підприємства були дві юридичні особи – ТзОВ «Ковельська кузня», яке вже припинило свою діяльність, та ПАТ «Ковельсільмаш», яке перебуває у статусі припинення.

Нагадаємо, у 2018 році стало відомо, що приміщення Палацу культури не опалюється, адже не перебуває в міській власності. Президент підприємства «Ковельсільмаш», член виконавчого комітету Ковельської міської ради Микола Заікін переконував, що не має стосунку до діяльності Палацу. Кивав на інші фірми. Але заявив, що навіть не розглядає можливості безкоштовної передачі на баланс міста Палацу культури імені Тараса Шевченка. Погодиться лише на його продаж.

Тодішній Ковельський міський голова Олег Кіндер зазначив, що не вбачає доцільним купувати об’єкт культури, який розташований в мікрорайоні «Сільмаш», адже в місті належно функціонують, зокрема, Народний дім «Просвіта», Палац учнівської молоді.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
КОД Показати IP 11 Серпня 2022 22:32
Довгостраждальний заклад культури всетаки пішов з молотка! Шкода що так і не здійснилась моя мрія і не був створений Міськрайонний центр культури в Палаці культури. Місто і область втратила найкращий глядацький концертний зал на 1000 місць! Прикро. Гроші,гроші ,а за нащадків ніхто не подумав! Живуть тільки сьогоднішнім днем.
Лана Показати IP 14 Серпня 2022 05:07
Беззаконня робиться в державі,багачі,що хочуть те і роблять,вже скупили половину земель в Тойкуті,вирізають безбожно ліс,а зараз добралися до Ковеля,та коли ж це закінчиться,скільки ці оліхархи будуть при владі.Скільки людей загинуло і скалічено на пилорамі Семенюка,і все йому сходить з рук,построїа пилораму на людських кістках,порушив спокій мертвих,невже він думає,що все йому дійде з рук

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus