USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі продають приміщення Палацу культури

2 Лютого 2022 21:06
Палац культури імені Тараса Шевченка у Ковелі, який був відкритий до 175-річчя поета, нині продають з молотка.

Аукціон з продажу майна організований арбітражним керуючим Ігорем Василюком.

Згаданий об’єкт нерухомості перебував на балансі ТзОВ «Камертон». Загальна площа будівлі – 8 184,1 кв м, вона розташована за адресою: Волинська область, м. Ковель, вул. Володимирська, 124. Разом із будівлею продається траснсформатор та лічильники води, електроенергії та інші. Стартова ціна лоту – 13 238 292 гривні. Торги мають відбутися 18 лютого.
Окремим лотом продається і все внутрішнє начиння Палацу культури – від вішалок до куліс і лебідок. На продаж виставили усе: залишені концертні костюми, начиння буфету, штори, шафи, холодильне обладнання – список складається з понад 300 позицій. Стартова ціна другого лоту теж більш як 13 мільйонів: 13 238 292,39 гривні.
Майно продається у зв’язку з банкрутством ТзОВ «Камертон». До слова, засновниками підприємства були дві юридичні особи – ТзОВ «Ковельська кузня», яке вже припинило свою діяльність та ПАТ «Ковельсільмаш», яке перебуває у статусі припинення.

Нагадаємо, у 2018 році стало відомо, що приміщення Палацу культури не опалюється, адже не перебуває в міській власності. Президент підприємства «Ковельсільмаш», член виконавчого комітету Ковельської міської ради Микола Заікін переконував, що не має стосунку до діяльності Палацу. «Кивав» на інші фірми. Але заявив, що навіть не розглядає можливості безкоштовної передачі на баланс міста Палацу культури імені Тараса Шевченка. Погодиться лише на його продаж.

Тодішній Ковельський міський голова Олег Кіндер, своєю чергою зазначив, що не вбачає доцільним купувати об’єкт культури, який розташований в мікрорайоні «Сільмаш», адже в місті належно функціонують, зокрема, Народний дім «Просвіта», Палац учнівської молоді.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Kika Показати IP 2 Лютого 2022 22:22
Кому в Украине нужен Дворец Культуры если культуры у народа нету…. Вот бары, рестораны или дискотеки- это да!!!! Наверное какой-то бло(г)хер это выкупит и запустит туда стадо фрилансеров рекламировать всякий хлам показывая пятую точку тела. …. А может всё-таки я не прав и люди не совсем уже в пропасти….
123 Показати IP 2 Лютого 2022 22:57
Культура не в цене...
Дідо Показати IP 3 Лютого 2022 00:13
Ги, комуняки відкрили палац культури імені Т. Шевченка, а демократи його продали. Хіба це не знаково? Невже комуняки думали більше за українську культуру чим свобідні українці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus