USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Палестина відкликала свого посла зі США

16 Травня 2018 14:01
Палестина відкликала свого представника зі США через перенесення посольства Сполучених Штатів з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на сайт палестинського зовнішньополітичного відомства.

Глава делегації Організації визволення Палестини у Вашингтоні вже 16 травня повернеться на батьківщину. На який термін – невідомо.

14 травня в Єрусалимі офіційно відкрили посольство США. Це спричинило масові протести у Секторі Гази. Понад півсотні людей загинули, близько трьох тисяч – поранені. Через загострення ситуації на кордоні Ізраїлю Радбез ООН зібрався на екстрене засідання.

Обидві сторони закликали припинити сутички і бути стриманими. Водночас США поклали відповідальність за протистояння на угруповання ХАМАС, яке підбурювало палестинців прориватися через кордон.

Нагадаємо, у грудні 2017 року президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю й оголосив про перенесення туди посольства, таким чином він виконав обіцяне під час виборчої кампанії. Це його рішення, що суперечить усталеній політиці Сполучених Штатів на Близькому Сході, наразилося на значну критику. Міжнародна спільнота переконана, що питання про статус Єрусалима має вирішуватися на ізраїльсько-палестинських переговорах з цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus