USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Піше паломництво волинян до Почаївської Лаври

17 Червня 2014 14:11
У піше паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври вирушили вихованці Волинської духовної семінарії. Про це інформують прес-служба єпархії.

17 червня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, 11 вихованців ВДС разом із викладачем духовної школи архідияконом Зосимою (Городом) вирушили у піше паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Традиція здійснювати такі прощі до найбільшої святині історичної Волині існує в духовній семінарії з 1994 року. А цього року, зі слів речника Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука, паломництво є особливим – семінаристи посилено молитимуться за мир в нашій державі та за спокій душ усіх загиблих під час останніх бурхливих політичних подій.

У Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька, звідки до Свято-Успенської Почаївської лаври вирушили паломники, молебень за подорожуючих відслужив ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз.

«Ваше паломництво – це жива проповідь про Христа. Адже ви співатимете духовні піснеспіви, заходитимете до Божих храмів. По дорозі вам траплятимуться і спокуси, отож ви повинні бути пильними. У такий важкий час ми не маємо права на помилки, отож нехай Господь благословить вас, і Матінка Божа оберігає вас під час вашого паломництва», - із такими словами звернувся до семінаристів Рустик Капауз.

Провести прочан у дорогу прийшов і голова паломницького відділу Волинської єпархії архімандрит Аліпій (Сапіга).

Самі семінаристи, як ті, хто вже звершував такі піші паломництва до Почаєва, як і ті, для кого така проща є першою, визнавали, що відчувають величезну духовну радість і трепет.

«Паломництва до святих місць є давньою благочестивою традицію. І ми вирушаємо до Свято-Успенської Почаївської Лаври, яка є великою святинею. Там подвизались великі святі нашої земл: преподобні Іов та Амфілохій Почаївські, які своїми справами, своїм життям показали, що наша Свята Православна Церква є Єдиною, Святою і Апостольською істинною Церквою Христовою. І в цій вірі ми стверджуємося і повинні її триматися», - сказав у коментарі прес-службі Волинської єпархії вихованець ІV курсу ВДС Роман Мельник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
патріота Показати IP 17 Червня 2014 17:29
Замість Неньку-Україну боронити пішли недоумки московським попам кланятись і трутнів гундяєвських підгодовувати. Був би Ніфонт порядним хлопом, зрікся б Москви, а так - просто зрадник і запроданець. Разом зі всією своєю бородатою наволоччю. Негідники.
дебулу до патріота Показати IP 18 Червня 2014 02:18
коментар було видалено
дураку до патріота Показати IP 18 Червня 2014 14:32
Шовіністичним уніатам місце в зоопарку
читач до патріота Показати IP 18 Червня 2014 23:41
був би ти мудрішим і поряднішим.то не городив би таких несинітницьа так маємо те.що маємо.-..жаль..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus