USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пам'ять загиблих у Києві вшанували лучани

23 Січня 2014 14:19
Сотні лучан зібралися перед будівлею Волинської обласної ради, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час сутичок силовиків та демонстрантів у Києві.

Невинно убієєних за волю України згадували 23 січня під час панахиди, що відбулася на Київському майдані у Луцьку. Чимало з учасників зібрання принесли з собою свічки, лампадки та квіти, які поклали до монументу борцям за незалежність України. Варто зазначити, що жоден з представників обласної влади, які працюють у приміщенні облради, не вийшов, щоб вшанувати пам'ять загиблих. Водночас перед парадним входом у будівлю чергувало чимало правоохоронців.

Панахиду за невинно убієнними борцями за волю України відслужили священики Української православної церкви Київського патріархату.



«Борітеся – поборете», - так сказав наш великий Кобзар Тарас Григорович Шевченко. Сьогодні ми зібралися, щоб пом’янути тих, хто віддав своє молоде життя за ту боротьбу, про яку говорили в минулому і будуть говорити в майбутньому. Церква не може стояти осторонь того, що відбувається сьогодні. Церква не є прихильником крові, але церква є прихильником боротьби за ту любов, за яку Господь теж себе розіп’яв на хресті. Він є прикладом для кожного християнина і ми, як християни, повинні робити все для того, щоб маючи ціль, ми могли до неї дійти. Тому нехай Господь всім нам, українцям, дарує мужність, здоров’я, терпеливість, щоб задумане нами здійснилося. Борітеся – поборете», - пам’ятаймо про ці слова, щоб наша боротьба давала позитивний результат», - звернувся до лучан декан Свято-Троїцького кафедрального собору отець Микола.



Він наголосив на тому, що важливо залишати після себе добру пам'ять, яка була б вічною і якою могли б керуватися послідовники.

«Сьогодні ми вшанували тих, які були невинно убієнні, які були українцями та вболівали за незалежну Україну. Наш святійший патріарх Філарет благословляє кожну людину на боротьбу проти тих, хто не хоче миру, хто хоче крові, хто хоче зробити все, щоб Україна не була єдиною державою», - повідомив священик.

Наприкінці він побажав учасникам зібрання толерантності, розуміння, щоб радикалізм не переважав у їхніх задумах, проте боротьба тривала.

Після завершення панахиди перед присутніми виступили активісти луцького Євромайдану.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
таня Показати IP 23 Січня 2014 14:20
пам"ятаємо...сумуємо.. сльози.......................................чому так владцям байдуже?
Наталія Показати IP 23 Січня 2014 14:40
Вони - наші герої! Спочиньте з миром....Вічна вам пам*ять
Лучанка до Наталія Показати IP 23 Січня 2014 18:43
нефига не наши
Володимир Показати IP 23 Січня 2014 14:45
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
Валя Показати IP 23 Січня 2014 14:49
Слава героям!
Ілля Показати IP 23 Січня 2014 14:51
хай заплятять ті хто так вчинив. немає у них серця. Не можуть вони виховувати своїх дітей. Бійтеся хто так робить Бог всіх розсудить. Вічна вам пам"ять
lutchanka Показати IP 23 Січня 2014 15:06
ПИШАЮСЯ ТОБОЮ ... , МІЙ НАРОДЕ ! ... Ти ... - Велетень ... , а не маленький гном ... Від страху заховалися заброди ... В Міжгір' ї ... - за високим парканом ... Стоїть Народ ...! Як мур ! ... Бо в нього ... - П Р А В Д А ! ... За Україну ... , за дітей ... і за батьків ... Стоїть народ ! ... Будує своє Завтра ... Без підлих ... , ненаситних януків ...Мороз на дворі ... Та серця гарячі !... Лютує беркут ... Тридцять срібняків ... - Заплатять їм ... І скажуть : ..."це без здачі ...За кров народних бунтарів ..." Іде народ ! ... На Київ йде ... , як лава ... До хрускоту стиснувши кулаки ...З Тернополя ... , зі Львова ... , Станіслава ... Й зі Сходу ... йдуть в столицю козаки ... Пишаюся Тобою ... , мій Майдане ! ... Де славні правнуки ... своїх дідів ... За Україну ! ... За народ ! ... І сили стане !!! ... За те ... , - щоб бити нас ... уже ніхто не смів ! ! ! ... "
сум біль і люта нена Показати IP 23 Січня 2014 15:30
цвітучі квіти землі української затоптали чобоття ригів. нехай кати беркута повиздихають. немає прощення.
lutchanka Показати IP 23 Січня 2014 15:36
Я не буду рабом ! Щоб Ти там не сичав! І які б не приймав нам закони, Я не буду терпіть, щоб Ти, Гаде,це знав І які б не вдягав Їм погони Я не буду рабом! Чим би Ти не стріляв І які б не включав водомети. Я не буду мовчать! Щоб бандит кожен знав В мене є під руками предмети Я НЕ БУДУ РАБОМ!!! Я повстав. НЕ МОВЧУ! Бо терпіти мені уже ГОДІ. Я НЕ БУДУ РАБОМ!! На весь світ закричу Бо народжений я у СВОБОДІ! (Родослав Корченюк)
Коля Показати IP 23 Січня 2014 16:30
Владу на мило,а шкуру на барабан!!! Сволота.
Я Показати IP 23 Січня 2014 17:44
Царство небесне, спокій душам, та світла пам"ять загиблим. Особливо запало в душу те, як хлопчина з вірменським корінням, щиро читав вірші Шевченка, щиро вболівав за Україну, щиро прагнув допомогти, чим міг, своїй Батьківщині. Є чому повчитись у цього хлопчика багатьом і "щирим" українцям, і тим, які вже не одне покоління проживають на цій землі, але й досі не вважають її рідною та зневажають.
Ольга Показати IP 23 Січня 2014 20:54
Царство Небесне спочилим у Бозі. Слава загиблим героям! Дуже гарні вірші у lutchankі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus