USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Панахиди та хода містом: у Луцьку вшанували добровольців. Фото

13 Березня 2019 14:53
Із нагоди Дня українського добровольця в Луцьку відбулися заходи, присвячені мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Відзначення Дня добровольця розпочалося з громадської панахиди 13 березня біля каменю на місці спорудження майбутнього пам’ятника загиблим в АТО волинянам на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

До богослужіння, яке оголосив голова громадської організації «Військові капелани Волині», протоієрей Михайло Бучак, долучилися військовослужбовці, представники міської та обласної влади, родичі та близькі загиблих героїв, а також небайдужі лучани.
Усі помолилися, зокрема, за душі воїнів-добровольців, які померли захищаючи нашу Батьківщину.
Опісля панахиди та виконання Гімну України присутні вирушили до Театрального майдану. Громадська хода пройшла проспектом Василя Мойсея та вулицею Винниченка, якими тимчасово призупинили рух транспорту.
На Театральній площі капелани знову звершили богослужіння, на закінчення якого священнослужителі схилили коліна перед усіма присутніми бійцями, як свого часу це зробив їхній побратим, військовий капелан, отець Георгій перед військовиками батальйону «Айдар» після великих втрат.

Згодом містяни поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України», а прапороносці схилили до стенду знамена, під якими ішли виборювати територіальну цілісність держави загиблі добровольці.
Завершилися пам’ятні заходи спільним виконанням Гімну України.

Довідково:

День українського добровольця було засновано у січні 2017 року, його відзначають 14 березня.

У цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Батальон на початку квітня 2014 року передислокувався на Дніпропетровщину й отримав назву «Дніпро-2» (командир – Олег «Мольфар» Короташ).

День добровольця встановили з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus