USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Бандерштат: Луцьк - столиця Західної України. ФОТО

5 Серпня 2013 14:00
Про те, яке місто є західною столицею України, відмінність між західним та українським шоу-бізнесом та таємниці успіху за кордоном розповів лідер україномовного європейського гурту «PanKe Shava» Тимофій Мороховець під час фестивалю «Бандерштат».

«Для нас виступ у Луцьку – це виступ для рідної публіки, рідної території, тих людей, які нас будуть чути. Для мене Луцьк – це моя друга Батьківщина.

Перша – Полтава (я сам з тієї самої гоголівської Диканьки), довгий час жив у Львові, останні роки ми виїжджаємо за кордон виключно через Луцьк. Я ставлюся до лучан, як до друзів, це місто для нас – західна столиця України.

Ми щойно приїхали з фестивалю «Przystanek Woodstock», на «Бандерштаті» граємо вперше. Коли я дізнався про цей фестиваль, мені сподобалось, що він має навіть не музичну направленість, а ідейну. Я – вегетаріанець, не курю та не п’ю, і для мене територія вільна від куріння та алкоголю – це великий плюс. Для мене велика честь, що в Україні є фестиваль, який це пропагує», - звернувся до учасників прес-конференції Тимофій Мороховець.



Гурт ніколи не намагався «пробитися» в Україні, у музикантів одразу стояв акцент на Європу, тому «PanKe Shava» практично не можна було почути під час українських фестивалів, окрім «Рок-Січі» та «Best City».



«Не тому, що нас не цікавить Україна, а тому що тут дуже складно молодому гурту з якісною музикою зарекомендувати себе, в Україні надання послуг з боку продюсерських центрів неякісне. Коли продюсер отримує більше, ніж отримуєш ти, це нецікаво. У західній Україні ми майже не грали під час фестивалів. Ми цілеспрямовано працювали, щоб виступати у західній Європі. Для того, щоб досягти успіху там, потрібно поїхати та запропонувати якісний матеріал організаторам, продюсерам та продюсерським агенціям, яких у Польщі понад 200. В Європі дуже популярна балканська та українська етнічна музика, але перш за все потрібно мати якісний продукт, хорошого букера та хорошого менеджера», - пояснив Тимофій Мороховець.



Наразі музиканти працюють у Польщі. Зі слів лідера гурту, «PanKe Shava» несе ідею України в Європі. Те, що їхню музику не крутять на радіо та телебаченні в Україні, але крутять у Німеччині, Польщі чи Італії, на думку Тимофія Мороховця, дивно. Він нагадав, що так само колись було з гуртом «Гайдамаки», який у 2003-2004 роках був у Польщі популярніший, ніж в Україні.



«90% нашої музики є україномовною, коли ми виїжджали до США, ми зробили частину англомовної музики, також ми змушені були зробити частину пісень польською. Сьогодні лунатимуть виключно україномовні пісні, тому що це фестиваль національного опору. Ми співатимемо тією мовою, якою спілкуємося в житті. Всі наші музиканти україномовні», - розповів музикант.



З його слів, в Україні небагато фестивалів, а, наприклад, у Польщі протягом вікенду влітку відбуваються 4 великі фестивалі, загалом у Польщі існують понад дві тисячі великих та малих фестивалів.



«Маю надію, що наступного року в Україні буде можливість робити такі фестивалі, як польський «Przystanek Woodstock» чи угорський «Sziget», де ми мали приємність зіграти вчора», - сподівається лідер гурту «PanKe Shava».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
комсомол Показати IP 5 Серпня 2013 14:22
Ето фошистский фошизм.Он не пройдет.Спасибо деду за победу.Не забудем не простим.Дедушка ты мой герой.
Октябрьонок до комсомол Показати IP 5 Серпня 2013 14:37
Дєдивоевали?
Колесниченко до Октябрьонок Показати IP 5 Серпня 2013 16:28
да мой отец в танке сгорел!
Кононович до Колесниченко Показати IP 5 Серпня 2013 16:35
Мой тоже горел.Теперь погоняло у него паленый.
Вась"я Показати IP 5 Серпня 2013 15:13
"...90% нашої музики є україномовною, коли ми виїжджали до США, ми зробили частину англомовної музики..."Цікаво, як звучить україномовна музика (пєсьтня) і чим відрізняється від англомовної. мабуть: "чьйорт побьєрі"
ИМЕЮ МНЕНИЕ до Вась"я Показати IP 5 Серпня 2013 16:45
Имя тебе точно - Вась"я -ты хоть сам понял смысл тобою написаного? к теме ли это сказано?.......вот тебе и "чьйорт побьєрі" а по поводу темы: нашли из чего лепить столицу.......из пиара какой-то сходки, какого-то концерта где шляется пьяное быдло, куча презиков и грязь кругом, пьяный шлёц возле конюшни "прёт" пьяную "цьолку" - это называется Заход для настоящих украёнцев, Луцк - столица зах.украёны............БРЕД ЛЕПИТЕ А РЕАЛИИ НЕ ХОТИТЕ ЗАМЕЧАТЬ......зверьё в зоопарке на ранг выше и интелектуальнее чем то что творилось на этом "сходняке"
Александр Показати IP 5 Серпня 2013 15:40
Вообще-то Sziget в Будапеште открылся только сегодня)) и от Украины там написан иной участник, видать тоже "молодий гурт з якісною музикою" - DakhaBrakha :))) Но может венгры что-то и перепутали, разница-то небольшая. Просто кто-то раньше начал выступать с "якісною музикою", кто-то позже, а там же нет "рідної території, тих людей, які нас будуть чути"... Для интересующихся http://varosh.com.ua/all/post/podiishow/festival-sziget-programa#.Uf-Zq0b95Vo
Олена до Александр Показати IP 18 Серпня 2013 21:24
якщо читати уважно і спочатку, то там є фраза "Ми щойно приїхали з фестивалю Przystanek Woodstock", тому зіграли вчора вони звичайно на Przystanek Woodstock,а не на Sziget. Кореспондент переставив два доданки...
Къырым Показати IP 5 Серпня 2013 16:04
К вопросу о неофашизме в Украине. Батальйон "Нахтигаль" Специальное подразделение (батальон) «На́хтигаль» (нем. Nachtigall), группа «Север» Дружин Украинских Националистов, «Украинский Легион им. С. Бандеры» — вооружённый отряд, состоявший преимущественно из членов и сторонников ОУН(б), сформированный и обученный абвером для действий в составе диверсионного подразделения «Бранденбург 800» (нем. Lehrregiment „Brandenburg“ z.b.V. 800) в операции «Барбаросса» на территории Украины. С конца 1941 это объединенное подразделение переформируется в 201-й батальон охранной полиции. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D1%8C Батальон "Роланд" Организация Роланд (батальон «Роланд», дружина украинских националистов «Группа Юг» нем. Roland) — подразделение специального назначения, сформированное на территории Австрии в 1941 году из членов ОУН(б).Один из первых иностранных легионов вермахта. Вместе с подразделением «Нахтигаль» было одним из двух созданных перед Второй мировой войной украинских легионов (батальонов) специального разведывательно-диверсионного фомирования «Бранденбург-800» (нем. Lehrregiment "Brandenburg" z.b.V. 800), подчинявшихся 2-му отделу (диверсии) Управления абвера при Верховном Командовании Вермахта. Командир — полковник Евген Побигущий. В феврале 1941, Рихард Ярый — возглавивший с лета 1940 «военную референтуру ОУН» — согласует с абвером обучение 700 боевиков. Итогом переговоров с участием С.Бандеры, В.Канариса и с привлечением В. фон Браухича стало согласие про подготовку 800 рядовых и командиров которые, по заявлениям ОУН, должны были стать ядром союзной с вермахтом украинской армии. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4_(%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%BD)
Сталин И.В. Показати IP 5 Серпня 2013 16:18
Недоработал. Простите, товарищи.
Стаалину до Сталин И.В. Показати IP 5 Серпня 2013 16:33
А теперь со...те товарищ.
Михайло Показати IP 5 Серпня 2013 21:53
Україна має одну столицю - Київ. Все решту - видумки хворих осіб.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus